(FOTO) Primarul General a fost lovit de un maxi-taxi de pe ruta 122

Primarul General al capitalei a fost lovit de maxi-taxi de pe ruta 122, care circulă prin fața Primăriei.

Din primele cercetări se arată că vinovat de producerea accidentului este șoferul care, din neatenție, în timp ce număra banii și împingea pasagerii să treacă mai în ”fund” nu a observat că pe trecerea de pietoni Primarul își prezenta Raportul de activitate pentru anul precedent. Impactul aproape că a fost fatal pentru edil. Dar, medicii sunt rezervați și nu spun dacă data viitoare are șanse să scape cu viață.

Reporterul EHO Berlin, aflat al fața locului, a reușit să întrebe pe șofer despre cele întâmplate. Acesta, în fața camerelor de luat vederi, a afirmat că de fapt nu regretă accidentul produs. ”Sunt administratorul rutei și șofer la una din mașini. Ne-am adunat cu colectivul, iar eu am decis să producem în fiecare zi câte un accident și să rănim minim o persoană până când vom obține taxa de 5 lei pentru o călătorie”, a spus Administratorul rutei 122, șoferul implicat în accident, pentru EHO Berlin.

Vice-primarul a reacționat imediat și a solicitat să fie spălată strada de urmele rămase după accident, iar microbuzul să fie dus la minim 2 km distanță. Ca prin minune, Autosalubritatea a trimis 200 echipaje care au blocat tot centrul orașului și nu au permis accesul polițiștilor, pe motiv că nu au cască de protecție. Muncitorii de la Salubritate au afișat indicatoare cu textul: ”Curățim copacii. Fără cască de protecție este interzis accesul”.

Comisariatul de Poliție Centru va examina locul accidentului după ora 16:59, când muncitorii de la salubritate vor pleca acasă. Polițiștilor rămâne doar 1 minut, deoarece ziua de lucru la ei este până la ora 17:00, după care sunt liber-profesioniști și activează la periferiile orașului vânând cu radarul închiriat de la Poliția Rutieră.

Martorii spun că de fapt șoferul a accelerat conștient și era cu ochii la drum. ”Dap ei sunt colegi de partid, se vor înțelege. Oricum cel cu ruta 122 va deține curând toate rutele din Chișinău”, a adăugat unul din martori.

Jurnaliștii, adunați de primar să-i asculte raportul, au discutat minute bune și au venit cu următoarele propuneri:

1. Să fie reorganizat concursul privind repartizarea rutelor (obligatoriu să fie transparent);
2. Să se interzică participarea la concurs dacă Firma nu deține minim 2 mașini proprii și 15 în chirie;
3. Să fie suplinit numărul de mașini pe toate rutele;
4. Str. 31 August să fie destinată doar transportului public, cu deplasare pe ambele sensuri, iar str. București să fie pentru restul transportului, cu circulație pe ambele sensuri;
5. Str. Columna să fie destinată doar transportului public, cu circulație pe ambele sensuri;
6. Prezentul administrator al rutei 122 să nu fie admis în concurs;
7. Se permite persoanelor fizice, deținători de microbuze pentru pasageri (minim 1 unitate), să participe la concursul privind repartizarea rutelor.

Jurnaliștii contiuă discuția. Fiecare a spus că vor scrie propunerile sale în gazete lor de hârtie și online.

(Se întâmplă în anul 2130)

Distribuie acest articol