(FOTO) Igor Dodon nu mai rabda pana in septembrie?

Se pare ca Igor Dodon nu mai are rabdare pana cand va fi anuntata oficial campania electorala, asa ca a lansat o precampanie inainte de alegerile prezidentiale din toamna, cu genericul “Moldova are viitor”.

Prin mesajul lansat astazi, Igor Dodon face din nou trimitere la unionistii care lupta legal sa reintregeasca tara (este decizia CSJ), dar totodata sibliniaza si faptul ca oamenii au pierdut increderea in partidele de dreapta, in special pro-europene.

Campania lui Dodon, care va fi destul de ampla, vine sa intareasca putin electoratul inaintea avalansei de candidati si promisiuni desarte. Socialistul a inteles ca anume acum este momentul sa explici oamenilor ce ar fi bine sau rau, deoarece in campanie apar prea multi concurenti electorali si este greu sa tii piept tuturor.

Legal, pentru ca o sa va intrebati saca Dodon are dreptul sa puna aceste bannere prin oras, va spun ca se respecta legea. In campania precedenta a fost o discutie la aceasta tema, iar CEC a spus ca se respecta legea atat timp cat pana la inceperea oficiala a campaniei electorale nu se da un indemn concret sa fie cineva votat sau nu. Ce vedem pe bannerul lui Dodon este un mesaj aproape apolitic, unul mai mult social, dar cu importanta statala si incarcatura serioasa.

Din punct de vedere al promovarii, cu siguranta mesajul “Moldova are viitor” va fi urmat si de alte zeci de intalniri in teritoriu cu electoratul, desi aceste interactiuni directe cu votantii nu sunt apreciate de alti politicieni, in special de catre Renato Usatii si Andrei Nastase.

Din punct de vedere politic, noua campanie lansata de Dodon este raspunsul ferm ca nu are de gand sa cedeze la presiunile venite din partea unor politicieni sa renunte la cursa electorala in favoarea unei persoane care vrea doar sa-si razbune apropiatii si nimic mai mult.

Distribuie acest articol