(FOTO) Avia Invest a dat în exploatare întreaga sală de plecări

Compania Avia Invest continua sa investeasca in Aeroportul International Chisinau, chiar daca niste destepti umbla sa anuleze contractul de concesionare.

Cateva saptamani in urma am scris despre sala de plecari, despre liniile suplimentare de control, precum si despre lucrarile de pe peron. Dupa ziua de azi trebuie sa spun ca investitorul a lansat inca un spatiu destinat pasagerilor, ceea ce duce din nou la ridicarea calitatii deservirii. De astazi sala de plecare este complet renovata si data in folosinta.

In sfarsit, datorita Avia Invest, avem un Aeroport frumos si european. Inainte te strangea in spate cand ajungeai sa utilizezi serviciile acestui furnizor, insa acum fiecare client primeste placere doar pasind in zonele renovate.

In scurt timp vom vedea la aeroport si dublarea ghiseelor de inregistrare a calatorilor, plus va fi dublata si capacitatea de verificare a pasapoartelor. Investitorul si-a asumat obligatiile ce tin de asigurarea Politiei de Frontiera cu infrastructura necesara. Linia suplimentara de verificare a bagajelor deja a fost instalata. e-Gate tot va fi inlocuit cu unul nou, cel vechi deja a fost scos.

Ma bucura faptul ca pe aeroport se investesc sume importante de bani. Nu o singura data am spus ca aveam nevoie de un investitor strategic, iar acum acesta este.

Foto:
  

Comunicatul oficial:

Zona plecări extinsă a terminalului Aeroportului Chişinău a fost deja inaugurată!

Pe 24 decembrie, în Aeroportul Internațional Chișinău, după o renovare capitală a fost deschisă zona de plecări pentru pasageri. Aceasta a fost extinsă cu peste 900 m2 şi reconstruită integral. Lucrările au cuprins o suprafață totală de 4000 m2.Acum zona are un design nou, modern și elegant. A fost mărit numărul porţilor de îmbarcare şi cel al punctelor controlului de securitate, ceea ce a permis mărirea capacității de deservire de la 420 până la 750 pasageri/oră. Odată cu lucrările de extindere și reconstrucție au fost reînnoite integral reţelele de alimentare cu apă şi canalizare, sistemul electric, panourile informative cu privire la zboruri, sistemul de înregistrare a pasagerilor şi bagajelor CUTE, sistemul de supraveghere video pentru controlul accesului şi cel al alarmei de securitate, sistemul antiincendiar, sistemul de ventilare și climatizare a aerului.

La inaugurarea noii zone de plecări, pasagerii prezenți în sală au avut parte de o surpriză – celebrii vocaliști ai formației Brio Sonores i-au încântat pe oameni cu vocile lor superbe.

Reamintim, în luna noiembrie a.c., a fost dat în folosinţă primul segment al zonei de plecări. În acelaşi timp continuă lucrările de interior în celelalte zone ale terminalului, conform planului de reconstrucție realizat de administratorul AIC, compania «Avia Invest».

În prezent, se lucrează intens la mărirea numărului ghişeelor de înregistrare a pasagerilor de la 12 până la 18 şi dublarea numărului de ghişee la trecerea controlului de paşapoarte. În prezent, peste 5700 m2 din spațiile terminalului sunt în proces de reconstrucţie şi modernizare. Este important de menţionat că au fost întreprinse toate măsurile pentru ca lucrările să nu afecteze activitatea operaţională a AIC şi orarul de zboruri.

La realizarea planului de lucrărilor de extindere şi reconstrucţie a terminalului participă institutul “Urbanproiect”, arhitectul Oleg Starostin, compania de construcţii “Exfactor Grup”. Autorul noului design al terminalului este Vladimir Pînzaru de la compania “Af Architects”.

Distribuie acest articol
2 Comments