FOTO. Adevărata soartă politică a lui Renato Usatîi

Mutra lui Renato Usatii a fost afisata pe gardul unei stane de oi. Acum bannerul de campanie tine umbra unei turme de oi pastorită de alt cioban.

Sa stiti ca imaginea de mai sus reprezinta in totalitate si soarta politica a lui Renato Usatii. Mai devreme sau mai tarziu va ajunge sa fie o carpa de podele in politica de pe Bîc. El deja a ajuns sa fie un nimeni in fata partenerilor si unor sustinatori, iar pana la degradarea finala a ramas inca putin.

Despre greselile politice savarsite de Renato

Principala greseala a lui Renato este implicarea in politica inainte sa-si scoata pampersul de la fund. Ca sa devii primar scoti pampersul la 25 de ani, iar ca sa devii presedinte de tara arunci scutecul tocmai la 40. Acest termen este acordat pentru a acumula experienta de viata si administrativa. Nu in zadar Constitutia impune ca in fruntea Statului sa fie numit un om copt la minte, familist si mult mai in “ramca” realitatilor de la noi.

O alta greseala savarsita de Renato este linia vulgara pe care se axeaza de la inceput si pana acum. Limbajul de bulevard si amenintarile de genul lui Jirinovschi strang doar electorat mediocru si mai putin citit. Cum poti sa te bazezi in continuare pe un asemenea electorat? Pe cine pui in fruntea institutiilor de stat in cazul daca pui mana pe putere?

A treia greseala a falesteanului este viata dubla pe care o duce. La Chisinau este un om, iar pana in seara, imediat dupa ce fuge la Moscova, devine cu totul alt personaj. E greu sa-l intelegi cine este cu adevarat, mai ales ca unele dovezi arata cat de diferit este aici si acolo. Electoratul pe cine sa sustina din cei doi Renato Usatii? Pe oligarhul din el sau pe omul simplu?

A patra greseala este lupta prea pripita impotriva partidelor de la guvernare. Probabil veti spune ca orice partid aflat in opozitie trebuie sa faca acest lucru. Insa, daca veti fi atenti la partidele din strainatate, anume care fac istorie, veti vedea ca ele au fost construite pe principiul acumularii increderii din partea populatiei si prin solutiile de alternativa propuse. Renato Usatii si-a pus ca scopul doar denigrarea si rasturnarea puterii, fara sa vina cu solutii pentru a schimba problemele existente. Schimbarea puterii nu este solutia.

Mai vreti greseli politice? O sa aflati mai multe in campania electroala!

Distribuie acest articol