Fotbalul moldovenesc ar putea reînvia pe stadioanele moderne de la Orhei

Eu nu sunt microbist și nici nu joc fotbal, dar cu profil pe Facebook nu pot fi orb la toate văicărelile suporterilor echipelor naționale ale României și Rusiei, dar uneori văd și susținători ai echipei moldovenești. Calitatea slabă a fotbalului de la noi, România și Rusia, se datorează în primul rând lipsei de baze sportive moderne unde pot să apară noi generații de fotbaliști. Fotbalul românesc nu mai este același fără Hagi, Dorinel, Popescu și alții, exact cum meciurile naționalei noastre nu mai sunt la fel fără jucătorii care se impuneau pe teren în fața adversarilor. Unica soluție pentru revigorarea acestui sport rege sunt investițiile serioase în bazele sportive modern. La Orhei, după cum s-a promis anterior, în sfârșit au fost date în exploatare doua stadioane, unde mai mulți tineri, nu doar din Orhei, pot prinde hazardul alergatului după minge – un sport plătit bine de tot.

Săptămâna trecută s-a anunțat că foarte curând la Orhei vor fi date în exploatare două terenuri de sport de ultimă generaţie, unul multifuncţional şi altul destinat pentru minifotbal. Grație acoperirii artificiale şi mecanismului de construcţie, pe terenul sportiv polivalent şi multifuncţional vor putea fi organizate diferite competiţii sportive şi antrenamente la diferite genuri de sport, precum baschet, volei și tenis de câmp, transmitea Primăria Orhei.

Noutatea administrației locale probabil a fost un teser înainte de anunțarea deschiderii oficiale. Ieri, la doar câteva zile după „cele mai noi detalii”, aflăm că deja au fost deschise porțile a două stadioane moderne multifuncționale.

În sfârșit, chiar dacă departe de capitală și poate mai greu accesibil pentru tinerii domiciliați în Chișinău sau alte orașe, vor fi noi baze pentru tinerele talente și, poate foarte curând, vom auzi pe arenele internaționale cum comentatorii aclamă sportivi instruiți anume pe terenurile de fotbal de la Orhei.

Sincere felicitări pentru oamenii care investesc într-un viitor mai bun pentru tinerii din Orhei și nu doar!

Distribuie acest articol