FMI nu a spus nimic despre miliardul furat?

  1. FMI a discutat cu premierul și cu miniștrii Guvernului Streleț;
  2. FMI a decis că nu mai semnează memorandumul de împrumut, dar nu au spus motivele;
  3. Streleț a ieșit la microfon și a spus că FMI nu mai are mandat, deoarece Guvernatorul BNM și-a dat demisia, iar ei cu interimari nu discută.

M-am uitat la fotografiile de la acea ședință și nu cred că acritura de pe chipurile celor de la FMI este provocată de demisia lui Drăguțanu. La mijloc stă altă bubă mare și plină cu puroi. Stă miliardul furat, corupția înaltă, traficul de influență, escrocheriile, contrabanda și tot așa mai departe. Dar, Streleț a ales să fie el purtătorul de cuvânt a celor de la Fondul Monetar. S-a găsit mai deștept decât toți și a spus că Drăguțanu e vinovat. Declarația a fost făcută din numele FMI, tot fără mandat.

Eh, Dle fost guvernator, de ce ai făcut această „padlă” poporului nostru asuprit? Chiar nu ai știut că FMI era gata să ofere bani dacă am fi avut un guvernator în funcție?

E de râs Dlor! Cum așa, chiar FMI nu a zis nimic despre miliardul furat, despre implicarea persoanelor care au stat la cârma acestui Stat? Nu mai spun nimic despre acele 3 bănci, despre firmele lui Filat și schemele prin care s-au furat banii din buzunarului Statului? Chiar nu au avut alte pretenții și l-au găsit pe Drăguțanu în calitate de cel mai vinovat om?

Pe cine vrea să mintă premierul Streleț? De ce-și numără zilele și orele aflate în calitate de premier? Știe ceva și nu vrea să ne spună?

Da, să nu mai zicem și despre cum miniștrii stăteau cu capul băgat sub masă. Pe semne că le-a fost tare rușine în fața celor veniți de peste ocean. Au și motiv, cum nu ai da…

Apropo, dolarul crește. Împrumutul de la FMI ar fi fost o salvare, dar de mâine se scapă de sub control valutele de referință. Tiu, tiu… Moldova și economia ta fragilă.

Distribuie acest articol