FMI a fost adevărata țintă a lui Gofman, Țopi, Platon și Filat

Pana ieri nu intelegeam unde-i noima in deplasarea lui Mihail Gofman in SUA, insa dupa ce am citit comunicatul Fondului Monetar International am inteles ca vizita omului lui Platon a avut o țintă concreta: FMI.

Astfel, o echipa FMI a venit in Moldova sa discute cu Executivul un nou acord de finantare. Concomitent cu aceasta vizita, la Chisinau au inceput sa apara in presa mesaje zilnice adresate Fondului, multe din acestea fiind recomandari pentru americani sa respinga cererea de finantare a Guvernului de la Chisinau. FMI nu si-a pus macaroanele pe urechi, asa ca a plecat in State cu promisiunea acordarii unui imprumut.

Vazand ca la Chisinau misiunea Fondului nu asculta mesajele din presa, si nici nu a luat in serios scrisoarea Maiei Sandu, Platon, Filat si Topii au decis sa-l trimita in SUA pe Gofman, omul care gestiona trecerea cu succes prin CNA a tuturor tranzactiilor dubioase: spalarea banilor.

Gofman, ajuns in SUA, pe 11 iulie a.c., dupa ce a facut cateva selfie sub usile inchise ale FBI si FMI, a tinut o conferinta de presa in capitala americanilor (la acea conferinta a fost si o echipa de la JurnalTV, postul Topilor), dar impactul a fost egal cu zero. Scopul conferintei de la Washington a fost ducerea mesajului mincinos mai aproape de urechile ascutite ale FMI, insa nici de aceasta data hunta mafiota de pe axa Kiev-Chisinau-Frankfurt nu a reusit sa convinga partenerii externi ca in Moldova lucrurile stau exact cum sunt descrise de fostul angajat al CNA, un corupt notoriu.

Pe 15 iulie 2016 la Chisinau este anuntata inchiderea vizitei misiunii FMI, iar declaratia pozitiva a aprins si mai mult gruparea criminala de pe axa nominalizata, motiv pentru care au fost intetite atacurile prin intermediul presei. In acest joc au fost atrase urmatoarele surse media: Unimedia, ZiarulNational, Ziarul de Garda, Rise, Agora, ProTV si, aservite pe voata, toate siteurile din holdingul unuia din Țopi.

Rand pe rand in presa au aparut scrisori de la Gofman, de la firma Frontier Solutions, toate fiind despre o presupusa ancheta penala in SUA despre furtul miliardului. Agora, cel mai activ site in toata prostia asta, a publicat informatii neverificate despre ancheta din SUA, iar mai apoi au inghitit in sec dupa ce au vazut raspunsul Ambasadei SUA la Chisinau ca autoritatile americane nu detin informatii despre un astfel de dosar.

In pofida campaniei violente de dezinformare a FMI, ieri noaptea Fondul a emis un comnicat de presa, prin care a anuntat Guvernul Republicii Moldova despre intentia serioasa a Fondului sa fie semnat un nou acord de finantare.

Din comunicat:

“Noul aranjament financiar ECF/EFF va avea ca scop prioritar ameliorarea rapidă și în avans a situației ce ține de guvernarea în sectorul financiar și cadrul de supraveghere a acestui sector. Noul program va juca un rol catalizator în vederea deblocării suportului de la donatori și susținerii dezvoltării economice și se va sprijini pe 2 piloni: 

Politici de asigurare a stabilității macroeconomice și financiare. Programul are ca scop abordarea vulnerabilităților infiltrate de mult timp în structura netransparentă a acționarilor băncilor și cadrul slab de supraveghere și de reglementare a sectorului financiar din Republica Moldova.”
Daca veti citit cumare atentie acest fragment din comunicatul FMI o sa intelegeti perfect de ce Platon, Filat, Topii si altii l-au trimis pe Gofman in SUA.

Explic. FMI anunta ca acorda banii doar in schimbul unor reforme in domeniul bancar, adica sa fie inchise toate ușițele lasate larg deschise pentru spalarile de bani si atacurile raider. Mai mult, FMI a anuntat ca instituie o supraveghere speciala in privinta sectorului financiar.

Deci, trebuie sa intelegeti ca revenirea FMI in Moldova inseamna: STOP spalarilor de bani si atacurilor raider!

Platon, Filat si Topii, grupul conturat dupa ultimele evenimente, au interesul vadit sa nu fie pus capacul peste toate schemele ilegale, iar un nou Acord cu FMI da peste mainile raiderilor.

Iata ca acest grup criminal a dorit sa convinga FMI ca nu trebuie sa semneze un nou Acord cu Moldova, respectiv Fondul nu avea sa vina cu noile conditii ce tin de sectorul bancar, dupa cum am scris mai sus.

Imi pare rau de baietii bun din presa care au cazut in plasa lui Platon si au denigrat Moldova in fata FMI pentru cativa banuti. Probabil ei credeau ca dau asa in Plahotniuc, dar pana la urma intelegem ca s-a dat in FMI activ si continuu. Pe de alta parte, ma bucura faptul ca FMI judeca in baza documentelor, nu in baza stirilor si scrisorilor publicate de Agora, scrise de Gofman. Fondul stie cum sa imparta graul de neghina, asa ca pana la urma campania mediatica si misiunea lui Gofman au fost in zadar!

Gofman, dragul lui Platon, poti sa te intorci acasa! Misiunea ta a fost un esec total!

Distribuie acest articol