Filat va răspunde acum și pentru hoțiile din anii ’90

Prea rece această toamnă.
A picat și ultima frunză de stejar” via Dragoș Galbur.

O vorbă veche spune că ulciorul nu merge la izvor de multe ori. Probabil zicala se aplică și în cazul lui Vlad Filat, cunoscut anterior pentru privatizările dubioase în perioada anilor ’90. Atunci Moldova a rămas fără fabrica de ciment de la Rezina, fără IPTEH și fără multe alte bunuri prețioase, iar în perioada 2009-2013, tot cu mâna lui Filat, am rămas fără Banca de Economii. Se vede că a venit ora când Filat trebuie să răspundă la pachet pentru toate păcatele sale, nu doar pentru BEM și miliard.

Zilele răcoroase, care urmează pentru Filat, trebuie să fie de învățătură pentru toți cei care au furat până acum, nu doar pentru liberal-democrați. Se va spune acum că este o răfuială, însă aici trebuie să invocăm și presiunile din partea partenerilor externi, UE și SUA, care la fel așteaptă deznodământul unde este miliardul. Acești parteneri externi nu vor crede că e răfuială sau ce o mai fi acolo. Ei vor crede probelor. Probabil de aceasta au adus și un procuror european, să aibă încredere deplină.

Nu cred că, fiind aici un procuror plătit din banii europeni, am putea să vorbim despre circ, înscenări și tot așa mai departe. Probabil Filat a uitat de acest lucru și, ca un fricos, a ieșit cu coada între picioare și a spus că cele petrecute sunt organizate în special să-l atace pe el personal, precum și partidul. Normal că Filat a spus prostii, uitând că victimizarea nu mai este la modă.

Déjà vu-ul lui Filat, simțit astăzi, la fel a fost o acțiune de victimizare. El spune despre decizia Curții Constituționale, când a fost alungat din Guvern, dar uită să ne spună și despre unde a dus restul banilor, pentru că o parte din ei știm unde sunt: și-a luat casă de 2 mln. de Euro, presă, TV-uri, portaluri de știri, mașini scumpe și tot așa mai departe.

Filat ar trebui să pună ochii în pământ și să plece în grabă spre cea mai apropiată închisoare, fără să mai comenteze în Parlament. Să nu ne mai ia el cu bombonica, pentru că țara nu se pierde nici fără el și nici fără Partidul Liberal Democrat din Moldova. Moldova va merge înainte, nu înapoi, chiar dacă Filat va fi la răcoare, nu la putere.

Nu credem nici lacrimilor vărsate azi de Filat în plenul Parlamentului, pentru că din urma acestui politician beteag, hoț de miliarde, au plâns mii de oameni. Datorită hoției lui, Moldova a intrat aproape în incapacitate de plată, datorită lui leul a ajuns să fie o cârpă. Tot datorită lui Filat mai mulți tineri au ales să plece din țară, iar țăranii sărmani au fost puși pe brânci, pentru că banii pentru subvenții ajungeau la firmele lui VF, nu la cei care stau zilnic cu mâinile în glod și în frig.

Filat, cel care a bocit astăzi în Parlament ca o femeie în dureri, se face vinovat pentru multe și ar trebui să recunoască aceste lucruri. Dacă el ne spune tocmai acum că cineva este la butoanele mișcării Moldovei, atunci trebuia să ne spună despre aceste lucruri anterior, nu acum. De ce a tăcut până acum, l-au aranjat lucrurile? Era totul bine și frumos până la solicitarea ridicării imunității parlamentare? De ce până acum a mâncat pâine neagră cu icre, alături de ceilalți hoți, iar acum și-a da seama că ar fi bună și pâinea cu margarină? N-o fi cam târziu? Eu zic că da!

Să știți că Voronin a avut dreptate. Într-adevăr am avut nevoie de ziua de azi să aflăm în mod oficial ce om este Filat, fără să mai citim în presă că este corupt. Astăzi am primit confirmarea la toate învinuirile de până acum, iar ce urmează nu va fi nimic altceva decât o acțiune de aplicare a legii, atâta tot. Hoția începută încă în anii 90 nu putea să meargă mai departe, Dle Filat. Până aici a mers soldatul, iar acum trebuie să suporți consecințele! Moldova merge înainte, dar fără tine!

Așadar, cu 79 de voturi a fost scuturată ultima frunză de stejar, iar Vlad Filat a rămas fără imunitate!

Distribuie acest articol