Filat spune de reforme, însă înaintează la MAI același anti-reformator, pe Oleg Balan

IMG_2408-1.JPG

Negocierile între partide au fost duse până la capăt. Acum se discută deja în partide și se decide cine vor ocupa funcțiile din fruntea ministerelor. Sursele PLDM spun că la MAI rămâne același Oleg Balan, omul care și-a suspendat ilegal activitatea de la Academia de Administrare Publică.

Balan mai este și personajul asupra căruia instituțiile europene reprezentate în Moldova au suficientă reținere, notificând anterior că nu cred în așa ministru și nici nu mai doresc să ofere bani pentru reforme. Este scrisoarea Ambasadei Suediei, precum și declarațiile altor oficiali europeni. E clar, Balan este un anti-reformator cu acte în regulă, recunoscut la nivel european. Ce să mai…

Același Vlad Filat orgolios, lider al PLDM, a tot vorbit în ultimele zile despre reforme și despre necesitatea implementării acestora, însă, contrar nemulțumirii europenilor și americanilor, merge în noua guvernare cu același circar – Oleg Balan. A rămas doar să modifice Legea și să-l numească pe Cavcaliuc la IGP.

Moldova nu merge înainte, dar merge înapoi. Asta o demonstrează Filat și candidații săi. Păcat că celelalte partide nu au drept de veto la înaintarea miniștrilor, poate așa am scăpa de niște oameni care se opun lucrurilor normale și reformelor.

Din păcate, vedem că rămânem tot acolo unde ne-a târât Filat și PLDM-ul său. Ne-au băgat în rahat și ne țin acolo până ne vom îneca definitiv.

Ce ne așteaptă cu Balan la MAI? Va continua dezmățul din Poliție. Acum este dezastru, iar după reconfirmarea ministrului va fi potopul în tot sistemul polițienesc.

Dacă ați observat bine, polițiștii au pierdut deja bunul simț, căpătat puțin pe timpul ministrului Recean. Nu mai opresc la roșu, pornesc sirenele și traversează intersecțiile în viteze, te opresc la tot pasul, se agață de orice și caută mită. Asta este noua poliție.

Pe lângă toate astea, Balan urmează să organizeze noi scene de teatru în cei 3 ani rămași guvernării. O să mai vedeți sticle cu benzină (benzină care nu se evaporă cu zilele. Probabil ceva nou, fabricată în laboratoarele MAI), o să mai vedeți cum se pierd saci cu bani, o să vedeți și multe alte lucruri „interesante”. Pregătiți apa dulce și floricelele de porumb, începe partea a 2-a a spectacolului ”Balan & Cavcaliuc”.

Apropo, Balan m-a amenințat că este chirurg și taie. Eu i-am transmis că mă fac urolog și am să apuc de mai jos de buric și tot am să tai. Dle Balan, nu pot fi amenințat și nici speriat. Voi spune mereu tot ce cred despre reforme, anti-reformatori și despre polițiști. Am să vorbesc și am să scriu până când voi vedea reforme reale la MAI.

Distribuie acest articol
One Comment