Filat și Plahotniuc au încheiat acord de lichidare a comuniștilor?

Potrivit unor surse, imediat după alegerea lui Nicolae Timofti în calitate de președinte al Republicii Moldova, cei doi lideri au încheiat un Acord secret prin care ar fi convenit să distrugă în mod civilizat Partidul Comuniștilor, și tot ce a mai rămas din imperiul economic ”Voronin”. Aceasta fără a mai băga în seamă micul Partid Liberal. Fiecare din ei au interese și motive separate, care nu se intersectează, respectiv nu încurcă planurilor, fiecare activând pe linii separat, utilizând puterea MAI, CCCEC și PG. Astfel, prin acordul secret semnat după alegerea președintelui, dar negociat cu ceva timp înainte, aceștia au stabilit un termen rezonabil în care trebuie să lichideze de pe scena politică PCRM și liderii acestui partid. Motivul grabei sunt alegerile parlamentare care vor fi în mai puțin de 3 ani, cu luarea în calcul a alegerilor anticipate, de care ambii lideri se tem.

Prin același Acord secret au stabilit că instituțiile media ce le aparțin nu vor da pe post știri defăimătoare în adresa PDM și PLDM. Peste câteva zile după parafarea acordului, liderul PLDM a apărut la emisiunea Replica, de al PrimeTV, fiind nevoit să se întâlnească din nou cu prezentatoarea Mihaela Gherasim, cu care ar fi avut o discuție mai aprinsă pe când aceasta activa la PublikaTV.

Până acum, în rândul politicienilor, pacea are efecte benefice doar pentru Vlad Plahotniuc. Acesta, lăsând autoapărarea continuă, s-a apucat să se ocupe de lucruri utile, susținând cauze sociale, iar marți a apărut cu un proiect de Lege prin care propune ca toți cei 101 deputați să fie aleși prin vot uninominal.

Pacea dintre cei doi politicieni este benefică pentru Cetățeni și Țară, însă unii dintre semnatari sunt geloși atunci când altcineva face prea mult bine. Aceasta fiind și riscul pactului de neagresiune, care poate fi rupt în orice moment, iar la TV vom vedea din nou certuri dintre PLDM și PDM, în persoana adevăraților lideri a acestor partide.

Costul realizării prevederilor actului nu-l cunosc, dar cu siguranță trebuie să fie un preț pus pe distrugerea PCRM și a lui Voronin. Primul pas a fost făcut: NIT  rămas fără licență!

Distribuie acest articol