Filat se vrea din nou premier, să supravegheze și să coordoneze spălările de bani?

IMG_2847.JPG

Vlad Filat, demis anterior pentru presupuse fapte de corupție si trafic de influenta, a dat de inteles in ultimele zile ca se vrea din nou premier. Acesta a transmis, prin intermediul portalului sau UNIMEDIA si prin Zarul National, ca nu exista impedimente sa redobandeasca functia de premier, desi exista in privinta sa o Decizie a Curtii Constitutionale.

Ieri seara, dupa retinerea rudelor lui Vlad Filat, reprezentantii CNA au mai dat o informatie foarte importanta. Potrivit lor, Filat nu este implicat doar in fapte de coruptie si trafic de influenta, dar si in spalare de bani.

Noua acuzatie, adusa indirect lui Vlad Filat, la mijloc fiind rudele acestuia, este inca o dovada incontestabila care demonstreaza cine este fostul premier. Acum intelegem de ce el tine foarte mult la functiile de conducere a institutiilor fiscale si vamale. Cu siguranta toate aceste institutii, patronate de PLDM, sunt implicate in spalari de bani, iar Filat nu vrea sa se departa de ele. Mai mult, Filat chiar vrea sa revina in functia ce i-ar putea asigura controlul total asupra lor.

Din fericire pentru noi, implicarea fostul premier in furtul BEM si, mai nou, in spalarea de bani, umbreste sansa lui Vlad Filat sa mai ajunga premier. Este clar ca, pentru el, acesta functia este importanta sa acopere spalarile de bani si alte prostii de acest gen.

Sunt sigur ca Uniunea Europeana si SUA vor tine cont de noile acuzatii aduse celui care se pronunta pro-european, dar de fapt fiind un figurant al schemelor de spalari de bani si delapidari de fonduri europene. Numirea noului premier nu va merge pe langa aceste doua mari puteri, pentru ca sunt principalii finantatori, iar la conducerea statului nu pot fi pusi cei asupra carora sunt zeci de acuzatii si dovezi clare.

Dle Filat, era mai bine daca plecati din politica si tot mai bine era daca nu va bagati in buzunarul Statului. Ne-ai furat, iar acum suporta consecintele!

Distribuie acest articol