Filat s-a îmbogățit, iar poporul o să-i achite “creditele”

  
Guvernul a decis sa lichideze ShorBank. Decizia vine dupa cateva luni de intarziere, deoacere trebuiau lichidate inca in ianuarie-februarie 2015.

Guvernatorul BNM spune ca miliarde furate vor fi transformate in datorie publica. Pe scurt, oamenii vor intoarce statului toti banii furati inclusiv si de Vlad Furat.

Filat a luat banii de la BEM si a cumparat mii de hectare de teren agricol, a cumparat UNIMEDIA, Vocea Basarabiei, finanteaza Ziare si alte posturi TV. Omul si-a cumparat tot ce a dorit, plus ca si-a construit un trust media, iar noi vom fi cei care vom acoperi creditele acestuia si ale rudelor sale.

Cazul “cnișka” revine. Oamenii ar putea sa raman fara de bani din cauza lui Filat. El i-a scos impreuna cu rudele si partenerii, lasand pustii toate conturile celor care si-au pus banii la depozite.

Pe de alta parte, Guvernatorul BNM mai spune, cu zambetul pe fata, ca leul se va deprecia si mai mult, in rezultat inflatia va creste.

Cresterea inflatiei inseamna majorarea dobanzilor bancare. Asta inseamna scaderea numarului de credite acordate. In final, situatia creata prin furtul miardului duce inevitabil la perturbarea intregului sistem economic si industrial. Credite nu se vor mai da, iar economia va incepe sa scada pana la nivelul critic. Situatia asta nu mai poate fi rezolvata nici de FMI si nici de Banca Mondiala. Aceste banci internationale dau bani pentru sustinerea bugetului, nu pentru sectorul privat.

Devalorizarea leului duce si la cresterea preturilor la paine, lapte, legume, fructe. O sa creasca si preturile produselor importate.

Filat trebuia sa se gandeasca ce va fi in tara. A pus mana pe bani si a starnit din urma un val mare de probleme. A pus poporul pe branci, dar inca mai umbla cu nasul pe sus cu aere de mare deputat si lider de partid.

Am ajuns la sapa de lemn.

Multumim, Vlad Filat!

Distribuie acest articol