Filat nu este garantul integrării în UE. Nu avem nevoie de așa modele!

filat-platon-7

Presa și analiștii lui Filat au început să împroaște cu acuzații că toți cei care sunt împotriva lui Filat sunt mânați de Moscova și pun în aplicare un plan de stagnare a procesului de integrare europeană. Aceeași presă și tot acei analiști de partid încearcă să ne spună că doar Filat și PLDM sunt pentru integrarea europeană, iar decapitarea lor înseamnă de fapt trecerea automată pe axa Chișinău-Moscova.

Analiștii cu sediu pe București 88 greșesc foarte mult. Vlad Filat nu este garantul integrării europene, iar îndepărtarea sa de pe arena politică nu va declanșa o stagnare a lucrurilor. Toate se vor petrece și fără el, totul va merge bine înainte, așa cum cum a fost și până în 2009, când Filat a apărut pentru prima oară în Parlament, susținut orbește atunci de tineri și oameni supărați pe comuniști.

Luptătorii pentru Filat fac o intoxicație mare în societatea noastră îmbibând tot mai mult că Filat întruchipează Uniunea Europeană. Ei transmit că, integrarea europeană înseamnă de fapt că liderul politic pro-european trebuie să fure milioane, să lase statul fără cel mai important punct strategic, Aeroportul, și fără principala unealtă bancară, prin care se achită salarii și pensii. În continuare, ei spun că dacă vrem în UE atunci nu trebuie să cerem socoteală de ce țara a fost furată și nici nu trebuie de insistat ca cineva să facă închisoare.

Omul, alegătorul, ce să înțeleagă acum? Să înțeleagă că dacă ne integrăm trebuie să pună jos chiloții și să se lase frecat de dimineață până în seară, pentru că așa trebuie să îndure până a ajunge în UE? Înseamnă că trebuie să rămână fără afaceri și fără proprietăți pentru că aceasta înseamnă integrarea europeană? Cei care fură statul sunt deja modele și idoli, care ne integrează în UE? Păi, mai bine renunțăm deja la integrarea europeană decât să rămânem într-o bună zi și fără clădirea Guvernului sau a Parlamentului. Acești specialiștii în privatizări, cu experiență de prin anii 90, trebuie să plece și să nu ne mai spună că ei sunt cei care ne duc în UE.

Dragii mei analiști, nu-l împingeți pe Filat pe gâtul oamenilor! El nu este modelul și nici garantul!

Distribuie acest articol