Filat i-a facut lui Platon pașaport diplomatic, iar lui Renato legitimație de consilier guvernamental

Dupa cum stiti deja, Serviciile secrete ale Ucrainei au pus mana pe Veaceslav Platon, raiderul nr.1 din CSI si Moldova, iar asupra acestuia au descoperit un pasaport fals. Azi, spre seara, Serviciile ucrainene au anuntat ca Platon avea si un pasaport diplomatic eliberat de autoritatile moldovenesti.

Pasaportul diplomatic depistat asupra lui Platon m-a reintors in urma cu vreo doi ani, anume in ziua cand Renato Usatii a prezentat opiniei publice copia de pe legitimatia sa de consilier guvernamental, eliberat si acesta de Vlad Filat. Atunci falesteanului i-a fost dat si un talon special care-l scapa de orice incalcare in trafic, respectiv politistiilor era interzis sa-l opreasca sau sa-l sanctioneze.Eu nu stiu exact cand a fost eliberat pasaportul diplomatic pe numele lui Platon, dar cert este faptul ca si acest document, la fel ca si legitimatia lui Renato, a fost eliberat la indicatia lui Vad Filat, fostul premier al Republicii Moldova, condamnat pentru trafic de influenta si coruptie.

E trist faptul ca Filat, pe langa traficul de influenta si jafuirea BEM, se ocupa si de vanzarea pasapoartelor diplomatice raiderilor din Republica Moldova. Mai grav ar fi daca l-a facut de fapt cadou! Intelegem ca Platon este partenerul sau de afaceri, in special au colaborat politic cand au distrus AMN, apoi BEM, dar asta nu-i scuza pentru fostul premier. Pasapoartele de acest gen se elibereaza strict conform legii, iar cele eliberate pe alaturi nu sunt nimic altceva decat obiectul unui act de coruptie. Sper ca CNA se va autosesiza!

Tot aici ar trebuie sa amintesc ca si Ilan Shor, un alt amic al lui Filat pe vremuri, avea pasaport diplomatic, iar toate masinie sale din Moscova purtau numere diplomatice eliberate la cererea Ambasadei RM in Moscova. Probabil nu gresesc daca spun ca si Jasmin are pasaport diplomatic.

Vedem ca Filat a avut grija de toti amicii sai, acordand acestora documente ce asigura imunitate in fata oricaror organe de drept din Moldova, Rusia si din multe alte state europene.

Iata asa jmot era fostul premier!

Atentie! Potrivit art.3 al Legii 273/1994, paşaportul diplomatic şi cel de serviciu se eliberează pentru o perioadă de pînă la 5 ani.

Distribuie acest articol
2 Comments