Filat face progrese. Și-a dat seama că Leancă este prieten și coleg

filea-prieten

După o lungă perioadă în care Vlad Filat a evitat să-l menționeze pe Iurie Leancă în postările de pe Facebook și după mai multe critici legate de acest fapt, președintele PLDM a început, în ultima perioadă, să scrie tot mai des că „Astăzi, împreună cu prietenul și colegul meu Iurie Leancă am fost… am participat…” la careva evenimente.

În sfârșit, așa zisul lider al PLDM face progrese și a înțeles că la dreapta sa mai este o persoană importantă și prețioasă pentru următoarea campanie electorală, fără de care nu ar putea câștiga mai multe puncte politice și nici voturi. Filat a înțeles, în ultimul ceas înainte de campania electorală, că înlăturarea și evitarea scoaterii în evidență a actualului premier nu face decât rău imaginii partidului.

Progresul înregistrat de Filat este vizibil prin postările de pe Facebook și prin  felul în care deja acești doi colegi și prieteni apar veseli în fotografii, inaugurând câte un obiectiv social sau cultural.

Probabil Filat face aceasta și pentru a demonstra o careva unitate în partid, mai ales după ce au fost careva „revolte” interne, legate de controlul solicitat la MAI, privind tranzacțiile instituției, precum și învinuirea adusă lui Veaceslav Ioniță că acesta ar fi blocat mai multe legi, inclusiv pregătite și promovate de echipa PLDM.

Din câte am înțeles, la Consiliul lărgit de săptămâna trecută Filat chiar a făcut o solicitare de unitate în rândul membrilor și activiștilor de partid, iar el ar putea fi primul care a decis să coboare nasul în jos și să-l accepte pe Leancă, nu doar în calitate de coleg de partid, dar ca prieten și Prim-ministru al Guvernului Republicii Moldova.

Cum nu ai da, dar trebuie să apreciem progresul făcut de Filat, chiar dacă e puțin cam târziu. Sper că la mijloc nu stă de fapt o agățare de gâtul lui Leancă, ca să se mențină din urmă ca un cățeluș.

Un alt lucru pe care l-am observat pe Facebook-ul lui Filat este că dispar din cadru „paznicii” în costume la patru ace și cu microfoane în mânecă. Aceștia deja sunt uneori îmbrăcați în civil și se țin mai departe de fostul premier. Pe lângă Leancă în genere nu văd paznici de la SPPS. Se vede că el îi ține mai departe. Chiar îmi place că Leancă nu se teme de propriul popor și nu necesită pază când este în mijlocul oamenilor, pe când Filat are acest obicei urât și chiar într-o bună zi a asmuțit paza asupra unui om (Cazul de la Parlament).

 

Distribuie acest articol