Filat din nou pe urmele lui Putin?

Azi a fost zi de lucru, chiar dacă Ministerul Educației se laudă pe Facebook că face planuri în zi de sâmbătă, precum că azi nici nu se recuperează o zi odihnită anterior.

Pentru că e sâmbără și de obicei nu prea se lucrează, chiar dacă se recuperează o zi de miercuri, joi sau vineri, Premierul Filat a decis să facă câteva fotografii, de pus în ramă, cu ministrul de interne și cel de la sănătate, inspirat probabil de la Vladimir Putin, sau de la consilierii liderului rus.

Eugen Luchianiuc a pus pe Facebook o fotografie unde amintește despre ședința de lucru a lui Putin cu șeful Gazprom, de prin 2011. În imaginea pusă de Eugen este Vlad Filat și Usatîi, ministrul de la sănătate.

Vlad Filat și Andrei Usatîi
Vlad Filat și Andrei Usatîi

Alte imagini, publicate oficial pe gov.md, sunt cu ministrul afacerilor interne, Dl Dorin Recean. Despre întâlnirea cu Recean a anunțat biroul de presă al Guvernului. Comunicarea este pe atât d stranie pe cât de comică. Întrebarea este de când întâlnirile premierului cu un ministru sunt întâlniri oficiale, iar publicul trebuie neapărat să știe? Ce a vrut să comunice Filat cu asta? Că El lucrează, sâmbătă?

Vlad Filat și Dorin Recean
Vlad Filat și Dorin Recean

De altfel, am observat că azi mai multe ministere subordonate PLDM au arătat că lucrează. Punct ochi, punct… cine știe dacă și lovit. Poate pentru PR.

ministerul-educatiei

Întorcându-mă la aceste întâlniri, o altă întrebare este de ce aceste întâlniri nu au fost publice, anunțate din timp, transmise LIVE pe Privesc.eu, așa cum sunt ședințele GOV, ca noi să știm ce au discutat, iar ulterior să verificăm cum au fost executate acele puncte? Sau premierul Filat a avut de discutat secrete cu miniștrii, iar după ce au făcut fotografii au dat afară fotograful și pe ceilalți?

Cum am scris mai sus, Vlad Filat nici nu este original. Astfel de întâlniri, fotografii, au fost practicate de Vladimir Putin în mandatul său de premier, utilizând în continuare și din funcția de președinte. Dacă urmăriți poza de la întâlnirea Putin cu șeful Gazprom, o să vedeți că e aproape identică cu cea dintre Filat și Recean.

Putin și Miller / Vlad Filat și Dorin Recean
Putin și Miller / Vlad Filat și Dorin Recean

Un alt exemplu, este întâlnirea lui Putin cu viceprim-ministrul Vladislav Surkov, din 2011. Probabil Vlad Filat s-a inspirat din ambele cazuri, pentru a reda experiența lui Putin aici, în Moldova, în Casa Guvernului.

Analizând fotografiile, părerea mea este că premirul ar trebui să-și revadă lista de consilieri, să-i demită pe doi-trei, sau chiar pe toți. Până la urmă și din demiterea consilierilor săi poate să-și facă o acțiune de PR, el poate orice când e vorba de imagine. Deja asta pentru noi este cunoscut.

Acestea nu sunt cazuri unice, întâlnite la premierul Filat, organizate de consilierii săi. Să ne amintesc despre purtatul ceasului pe mâna dreaptă, de urcatul pe tancuri, mersul cu skyjetul pe apă, cu montare frumoasă a unui video, uitat deja de toți.

Tribuna, portalul despre care Dragoș Galbur a scris că este apropiat PLDM, a accentuat astăzi că aceasta este noua metodă de lucru a premirului Filat, deși ar fi trebuit să anunțe că este o nouă metodă de PR a lui Filat, preluată de la Putin, văzut clar din fotografii.

Mă întreb de ce Vlad Filat se aventurează să se inspire de peste hotare doar pentru acțiunile de PR nu și pentru dirijarea corectă și eficientă a treburilor interne, din Moldova, în așa fel încât poporul să se simtă la fel de confortabil pe scaunul din lemn, așa cum se simte Vlad Filat în cel de piele.

Recomand să citiți și articolul: Balacci pus în lista slujitorilor lui Plahotniuc

Distribuie acest articol