Filat a pus mâna pe hățuri după ce a deshămat calul Alianței

Ședința Consiliului Politic Național al PLDM nu a fost nimic altceva decât spargerea bulelor de săpun, făcute și de această dată de liderul suprem Vlad Filat.

Premierul, lipsit de susținerea parlamentară, după ședința CPN al PLDM a anunțat că partidul său este gata de negocieri, în maniera în care chipurile să înțelegem că cineva ar fi dat cu capul în piatră, iar Stejarul e gata să țină umbra de bine noilor negocieri, fiind primii care fac trimitere la calm și negocieri civilizate.

Filat și PLDM cred că au pus mâna pe hățuri, dar, din păcate, tocmai după ce au dat hamul de pe calul Alianței. E prea târziu pentru toți. Această mișcare trebuia să fie până la data de 13 februarie, ora 13, 2013, iar Ei, de-o fi avut careva probleme în oAIE, trebuiau să le rezolve în liniște, fără presă și fără scandal benefic pentru comuniști.

Am ajuns la zilele când îți vine să spui celor trei partide că ajunge și ar trebui de acordat 24 ore pentru ca liderii acestora să părăsească țara. Primii ar fi cei din PLDM – au dat cu capul în gard, au prăbușit garda Alianței, anunțând acum că sunt gata pentru o nouă construcție, din nou împărțită pe criterii mafiote, cu același Balițchi la Vamă, același la FISC, același la Finanțe, Sănătate și tot așa mai departe.

Nu a fost suficient că au schimbat războiul personal în război împotriva Moldovei, dar acum au ieșit în fața tuturor și spun că se așează la masa de negocieri doar dacă ceilalți colegi nu vin cu Precondiții, evident, cu excepția celeia ca Vlad să fie unicul candidat al PLDM la funcția de premier.

Ce uită toți, sau nici nu au luat în calcul, este că acum Alianța chiar este distrusă. Funcțiile nu mai aparțin nimănui, iar de la PLDM nici nu ar trebui să se solicite un candidat, pentru că negocieri nu au fost, încă, fapt pentru care nici nu cunoaștem cui se repartizează acum șefia Guvernului.

Poate, în această situația, PL și PD ar trebui să caute câte un candidat. De fapt, PL îl înaintează pe Chirtoacă, dar sper că PD să nu-l înainteze pe Bulbuc, sau pe fostul securist, Lazăr.

Bulă după Bulă, gard după gard, moft după moft, dar tot noi pierdem zilnic din cauza actelor de teatru date în fața televizorului, iar acum suntem puși în fața faptului precum că PLDM, prin Filat însăși, încearcă să preia inițiativa de înființare a Alianței 3, de parcă nimeni nici nu a încercat să o facă până acum.

Probabil explicația lor este bună, dar după ce Moldova a fost lăsată fără Guvern… nu cred că mai sunt actuale acela 34 mandate de parlamentari și zeci de ”dulăi” în funcții mulgătoare, cu ajutorul cărora să se pună Precondiții, cerându-se de la restul să vină fără acestea.

Distribuie acest articol
2 Comments