Explicația comportamentului lui Ghimpu

ghimpu-voronin-lupu

Știu că scriu târziu, iar majoritatea sunt deja plini cu subiectul despre comportamentul de ieri al ”liderului” Partidului Liberal, însă parcă mă simt nevoit să caut o explicație juristului Mihai Ghimpu, atât timp cât el o mai caută.

Nu sunt membru de partid, sau purtător de cuvânt al PL, însă Principiul lui Peter se lipește perfect situației de ieri, când Mihai Ghimpu era cât pe ce să arunce cu oase în presă și să achite 1 minut de publicitate, pentru a mai aduna forțe.

Acest principiu spune: ”В иерархической системе любой работник поднимается до уровня своей некомпетентности” (Wikipedia).

În traducere, în orice ierarhie, fiecare salariat are tendința de a urca până la nivelul său maxim de incompetență.

”Audiindu-l” ieri pe Mihai Ghimpu, pentru că de privit e periculos, nu ai nimic a înțelege decât că acesta a ajuns la nivelul maxim de incompetență. Nu mai este loc de tendințe sau nivele. A ajuns la nivelul maxim, declanșând delirul și atacând presa.

Vlad Filat a spus, nu chiar printre dinți, că Mihai Ghimpu este o portavoce a lui Plahotniuc. O slugă, un angajat, persoană docilă. Ieri Ghimpu a spus că nu vrea să se lepede de Plahotniuc, nici de Filat, pentru a păstra Alianța, chiar dacă nu mai vrea să guverneze alături de actualul premier.

Apare întrebare cu cine Mihai Ghimpu vrea să guverneze în continuare dacă nu-l mai vede în ochi pe Vlad Filat și ar vrea să-l pocnească pe acesta, la prima întâlnire.

Dacă nu mai vrea cooabitare și guvernare cu PLDM, iar PCRM nu-i vede în ochi, cu cine vrea Mihai Ghimpu să guverneze în continuare, cu Dodon, Greceanîi, cu Mișin? Cu Lupu el nu poate guverna, asta e clar.

PS. Asociațiile din presă au reacționat la delirul lui Ghimpu.

Distribuie acest articol