Exact un an in urma Igor Dodon atentiona ca vom avea probleme din cauza puterii de azi

Am privit in aceast seara emisiunea Puterea a 4-a de la N4, si m-am gandit sa rasfoiesc putin prin declaratiile lui Igor Dodon din timpul campaniei electorale de anul trecut, sa vad daca a deviat de la scopuri, precum si daca a avut dreptate.

Exact un an in urma, pe data de 27 noiembrie 2015, inainte de duminica alegerilor parlamentare, Dodon ne spunea ca cele trei partide, pretendente la fotoliile din Parlament, nu vor nimic altceva decat sa conduca Moldova in cel mai criminal mod. La fel, a zis ca PL, PLDM si PD nu vor de fapt sa integreze MD in UE, deoarece scopul lor era ca tara sa fie transformata in una babaniera – usor de condus si de furat.

A avut dreptate liderul socialist? Da, a avut! Astazi suntem in situatia cand mai multe institutii de stat sunt direct supuse partidelor, si utilizate in calitate de bata politica, precum si pentru a acoperi furturile de miliarde. Totodata, ministerele sunt pline de incompetenti, ceea ce duce la o “alterare” serioasa a lucrurilor din tara.

Ce am aflat dupa scrutinul din 2014? Am aflat exact despre cele antentionate de catre liderul socialist, insa nimeni nu a crezut ca este atat de grav. Ulterior, pe diferite canale, apoi direct din gura procurorilor si partenerilor externi am aflat ca tara a fost furata, iar povestea de succes s-a transformat in cel mai mare cosmar pentru toti moldovenii: valoarea leului a scazut dramatic; BEM a fost spalata de bani; tarifele au fost majorate; preturile pentru produsele alimentare au crescut de cateva ori.

Acum socialistii vin, dupa un an de la alegerile parlamentare, si ne spun ca cea mai buna solutie pentru a schimba lucrurile din tara este dizolvarea Parlamentului, ulterior de organizat alegerile anticipate. Doar asa se va pune punct dezbaterilor politice fara final, iar Moldova ar avea de castigat.

Oare electoratul nu va lua in considerare nici aceasta propunere a socialistilor? Eu cred ca este una destul de logica. Electoratul este unica institutie democrata care pune capat luptelor politice, iar de aceasta data ar trebui sa aiba o decizie considerabila, fara sa imparta voturilor intre partidele care ne-au lasat cu fundul gol.

Distribuie acest articol