Europenii dau peste cap motivele lui Nastase

Sa incepem de la faptul ca intreaga comunitate europeana nu sustine demersurile lui Andrei Nastase si hunta Topista. Un exemplu in acest sens este pozitia Comisie de la Venetia cu privire ultima Decizie CC ce tine de alegerea Presedintelui prin vot direct.

Dupa cum spun expertii CV, alegerea presedintelui prin vot direct democratizeaza Moldova, precum si elimina motivele de blocaje politice interminabile. Astfel, expertii europeni dau peste cap toate motivele lui Andrei Nastase de urlat pe scena si in fata televizorului.

Institutia europeana, in care tindem sa credem cu totii, afirma destul de clar ca nu este temei sa contesti o decizie absolut constitutionala pe plan local. Respectiv, solicitarea inaintata de un anumit partid politic a fost admisa chiar inainte sa fie convocata sedinta propriu-zisa din iunie. Probabil unii vor specula pe marginea acesteia, insa oricum este o pozitie care poate fi mentinuta in orice sedinta de lucru. Europenii nu spun una si fac alta.

Asadar, avand pozitia Comisiei de la Venetia, ma intreb cat de constitutional si democratic, precum si pro-european, vor fi strigatele din PMAN pe data de 24 aprilie 2016. Or, daca vor striga impotriva Curtii Constitutionale… asta inseamna ca de fapt se striga inclusiv impotriva pozitiei europene. E ok? Nu!

Totusi, unde ne duce Nastase cu protestele sale? Zice ca ne duce in UE, dar protesteaza impotriva valorilor democratice sustinute de asfintit. Este clar ca Nastase foloseste vectorul european in calitate paravan al protestelor stradale si principala cale de realizare a planurilor mafiei pe care o reprezinta.

Eu inteleg o sustinere europeana a procesului de democratizare si devoronizare a Moldovei, pe cand Nastase si hunta cheama oamenii sa protesteze anume impotriva acestor valori. E normal, democratic si european? Nu!

Apropo, nu uitati ca Petrenco se alatura protestelor conduse de Nastase. Pozitia este clara. Nu se pune aici nimic despre eropenizare. E rusificare curata!

O seara buna! 

Anexa: 

 

Distribuie acest articol