Eugen Tomac: Românii de pe ambele maluri ale Prutului, şi-au reunit forţele întru făurirea unui viitor mai bun pentru România

Membrii Sfatului Ţării în sala în care s-a semnat Actul Unirii conditionate a Republicii Democrate Moldoveneşti cu România la 27 martie 1918.

//Mesajul domnului Eugen Tomac, Secretar de stat pentru românii de pretutindeni, cu ocazia împlinirii a 94 de ani de la Unirea Basarabiei cu România//

La 27 martie 1918, Sfatul Ţării vota, la Chişinău, Unirea Basarabiei cu România. Vreme de 22 ani, românii de pe ambele maluri ale Prutului, şi-au reunit forţele întru făurirea unui viitor mai bun pentru România.

Astăzi, după 94 de ani, încărcătura emoţională deosebită a acelui moment istoric nu a slăbit sub greutatea timpului. Efortul, dăruirea şi curajul celor care au făcut posibilă realizarea idealului de veci al românilor de pretutindeni se constituie într-un exemplu constant de voinţă şi demnitate naţională.

Îndemnându-vă la recunoştinţă, implicare şi perseverenţă întru valorificarea năzuinţelor poporului român, permiteţi-mi să îmi exprim convingerea că România şi Republica Moldova se vor regăsi din nou în interiorul marii familii europene.

Distribuie acest articol