Eugen Doga a retrăit ieri o nouă dezamăgire

În iunie 2015, în cadrul unei măsuri stradale a Partidului Liberal, marele Maestru Eugen Doga a urcat pe scenă și a salutat prezența din față, precum și pe cei aflați după Arcul de Triumf, acolo unde se aflau susținătorii Platformei Demnitate și Adevăr. Ca răspuns, la îndemnul lui Andrei Nastase și al celorlalți agenți KGB infiltrați în Platformă, marele compozitor a fost huiduit și blamat pentru toate cuvintele rostite de pe scena din PMAN.

Atunci a fost probabil prima mare dezamăgire a lui Doga. O mai mare dezamăgire, decât să fii huiduit de propriul popor, nu poate exista nicăieri pe lume, mai ales atunci când ești un Om care a dus numele Moldovei departe peste hotarele ei.

Ieri, în cea de-a 80-a Primăvară din viața Maestrului, Academicianul Eugen Doga a mai retrăit o mare dezamăgire.

De aceasta dată protagonista a fost Maia Sandu, politiciana care s-a bucurat de susținerea Maestrului în campania din 2016. Atunci, în plină campanie electorală, Eugen Doga a anunțat deschis că o susține pe Maia Sandu la funcția de Președinte al Republicii Moldova, ca mai apoi, anume ieri, să fie dezamăgit chiar de către „doamna” candidată.

Gestul nesăbuit al Maiei Sandu demonstrează lipsa de respect și de politețe. A fost bine și benefic atunci când marele compozitor și-a anunțat susținerea, dar s-a schimbat totul după încheierea campaniei electorale. Din nefericire, se pare că Doga nu mai ocupă un loc aparte în sufletul Maiei Sandu, așa cum l-a ocupat și vara trecută.

Ce a făcut Maia Sandu este și o dovadă că aceasta i-a întors spatele vestitului compozitor moldovean, iar acest gest, lipsit de orice scuză, o v-a costa mult pe succesoara lui Vlad Filat.

Nu mai zic nimic despre faptul că Nastase nu a transmis nici el un mesaj. Se știe din start că balonul lui de bulbuci s-ar fi spart înainte să ajungă la urechile fine ale compozitorului Eugen Doga, Omul dezamăgit și negat în stradă de hunta condusă de finul lui Țopa.

Distribuie acest articol
2 Comments