EPP se implică ilegal în campania din Moldova

Partidul Popular European (epp) se implica ilegal in politica interna a Republicii Moldova, si anume indeamna cetatenii sa fie votata Maia Sandu. Totodata, unii membri ai epp, apropiati PLDM-lui, fac si campanie pe retelele de socializare. Aceasta implicare poate fi considerta pe buna dreptate ingerinta europenilor in campania electorala din aceasta luna.

Din epp fac parte persoane influente in Europa, printre care sefi de guverne, presedinti de Consilii, iar din acest motiv putem considera si o implicare a altor state europene in treburile politice interne ale Republicii Moldova. Lucru neadmis de legislatia nationala, in special de cea electorala. Da, este adevarat ca mesajele vin pe linie de partid, de la oameni influenti prin epp, insa aceasta metoda mascata de manipulare a alegerilor din Moldova este una condamnabila.

Cetatenii Republicii Moldova trebui singuri sa aleaga incotro merg si de ce, fara sa fie manipulat votul lor de anumite structuri straine, fie ele si nobile. Ieri am vazut foto propagandistice, azi deja un site a publicat o declaratie a unui eurodeputat, lucruri inadmisibile in campaniile electorale.

Daca tot suntem la capitolul EPP, sa nu uitam ca si Vlad Filat s-a bucurat de suportul lor. El a avut in spate tot aceleasi persoane care stau acum alaturi de Maia Sandu in fotografii, iar cu ajutorul lor, fie direct sau indirect, bucurandu-se de suportul neonditionat, a jefuit Tara in lung si lat. Vedem ca, dupa condamnarea fostului premier, europenii au scos de urechi din PLDM un nou lider, insa de aceasta data in fusta, dar nu mai de treabă. Ce naste pisica – prinde soareci, iar ce iese din PLDM – fura tot ce cade sub nas.

Stimati “europeni”, ar fi bine sa nu va implicati in campanie. Lasati oamenii sa decide ce vor. Nu-i mai fericiti cu lideri care fura cat nu pot duce!

Distribuie acest articol