După jurnaliști, încep a fi vânați și politicienii. Dorin Chirtoacă este primul în listă

Azi dimineață aflu că a început vânătoarea politicienilor, în același mod cum a fost vânat atașatul militar al României la Ambasada lor de la Chișinău.

Primul în lista „înscenărilor” este Dorin Chirtoacă, un lider al PL-lui, care atrage voturile tinerilor. Împotriva acestui au fost intentate până acum mai multe dosare penale dar în presă nu a apărut nimic răsunător, iar imaginea politicianului nu prea a fost șifonată.

Pentru a rezolva „problema” șifonării, cei care dețin tehnică, oameni, ministere și tot așa mai departe, au decis că pună în aplicare înscenarea prin care Dorin Chirtoacă urma să fie documentat conducând automobilul prin oraș fiind în stare de ebrietate. Nu le-a mers, pentru că aparatul a arătat 0,00 mg/L. În termenii mai pe înțeles, aceasta înseamnă că Dorin Chirtoacă era fără gram de alcool în sângele său în timp ce conducea mașina prin oraș. Ce rușine pentru polițiști…

Am ajuns, la câteva ore după ratificarea Acordului de asociere cu UE, să fim din nou martorii unor înscenări urâte. Văd că acești politicieni cu ministere au pregătit acțiuni pre-asociere și post-asociere. Probabil se pune în aplicare Acordul de asociere, numai că, în loc să prindă corupți, ei încearcă să prindă politicienii care deranjează.

Nu cred că trebuie de menționat cărui partid încurcă Dorin Chirtoacă și PL-ul lui Mihai Ghimpu. Cu toții știm deja numele partidului și politicianului care nu pierde nici o ocazie să spună ceva de rău despre Ghimpu sau să mintă repetat că „Partidul său l-a făcut primar pe Dorin Chirtoacă”. Tot nu ar trebui să amintim denumirea Ministerului administrat de acest Partid, care recent a reținut un jurnalist, pentru presupusul trafic de influență, înscenat frumos, de mai mult timp. Nu amintim, pentru că toți știu deja tot clanul implicat.

Acum vor fi, cu siguranță, mai multe justificări din partea organelor de forță. Însă nu știu cum vor explica ei cum e posibil ca un civil să filmeze cu obrăznicie totul ce se întâmplă acolo. Tot inexplicabil este cum a fost posibil ca, în urma unui apel efectuat la 902, să se prezinte acolo și polițiști cu automate Kalașnikov. E chiar atât de periculos acest Chirtoacă și trebuie reținut cu automatul?

Ok! Înțeleg că e politică, dar să o faci atât de urât, mai ceva decât pe vremea comuniștilor… deja nu mai înseamnă aceasta democrație. Ieri înscenezi unui ziarist, mâine unui politician, iar în toate cazuri sunt luați de fund doar cei care deranjează pe cineva și cei care comentează despre neregulile făcute de un anumit partid.

Acestea sunt valorile europene spre care tindem? Așa vrem să mergem în campania electorală, cu eliminarea politicienilor incomozi, care vor și ei să adune ceva voturi? Intră în campania electorală cu rețineri și cu efortul rămânerii unui singur partid pe scena politică? Ne întoarcem în URSS integrându-se în UE? Ce faceți, dlor politicieni, stăpâni de ministere și procuraturi?

S-a ajuns deja la vârful aisbergului. Traficul de influență și utilizarea instituțiilor statului în exercitarea propriului interes a ajuns la cotații peste limita admisibilă. Mai făcea și Voronin așa ceva, dar acum văd că se face mai rău decât pe timpul lui.

Reținerea unui politician sau a unui jurnalist care deranjează nu soluționează problemele ce țin de imaginea unui politician sau a unui partid. Șifonarea nu se îndreaptă prin reținerea concurenților, dar se rezolvă prin îndreptarea lucrurilor greșite. Probabil pentru cineva aceasta este greu de înțeles, dar sper că într-o zi vor ajunge semnale la capul celor care cred că au pus pe viață mâinile pe putere. Nu e așa Dlor! Au rămas câteva luni, și deja ați fost votați de două ori. E timpul să vă retrageți ori să fiți retrași. Ulciorul nu merge de multe ori la apă, iar o nouă cărare bătătorită cu dosare penale și cu rețineri de acest gen, cum s-a încercat cu Chirtoacă, nu mai merg într-o țară care se pretinde europeană. E suficient cât rău ați făcut până acum și mai bine căutați criminalii adevărați, contrabandiștii de țigări și spirt, pe cei care cultivă cânepă și pe cei care fură din buzunarul statului. Nu vă mai legați de cei care vă deranjează. Începeți să faceți curat în ograda voastră, pentru că aveți prea multă murdărie, foarte multă.

În acest caz, cu Dorin Chirtoacă, s-a combinat „apelul la 902” cu politicul. Mă tem că această combinare nu a fost o coincidență.

Distribuie acest articol