După ce planul lui a fost dezvăluit de presa, Butmalai se propune singur pentru funcția de vicepreședinte al PLDM. Conducerea PLDM știe?!

butmalaitopii mocanu

“Ulciorul nu merge de multe ori la apa”

De-a dreptul hazlie reacția lui Ion Butmalai după dezvăluirile apărute în presă în legătură cu spectacolul pe care îl pregătește împreună cu frații Țopa pentru plecarea sa din PLDM. Văzând că planul său este public, Butmalai a avut o reacție halucinantă, s-a autopropus, într-o declarație pentru un portal de știri, la funcția de vicepreședinte al PLDM pe probleme de securitate și a mai lansat câteva acuzații la adresa lui Plahotniuc, procedură deja obișnuită pentru unii dintre politicienii noștri care nu mai știu ce să facă în anumite situații.

Întrebarea este dacă cei de la PLDM știu că Butmalai “urmează” să devină vicepreședinte al PLDM pe probleme de securitate. Sunt sigur că și ei au aflat din presă de acest lucru. Am mari îndoieli că PLDM s-ar compromite să numească un astfel de personaj dubios în fruntea partidului și încă responsabil pe probleme de securitate. Dacă în Parlament a reușit să ajungă în Comisia pentru Securitate prin șantaj politic, mă îndoiesc că PLDM este gata sa-și pună imaginea în brațele unei marionete ghidonată din Germania.

Reacția lui Butmalai este una tipică pentru politicianul moldovean prins cu puf pe botișor. Este doar o reacție disperată a lui Butmalai, care văzând că planul lui de a ieși ca un “erou” din PLDM este deja public, șantajul lui la adresa conducerii partidului nu mai are obiect, iar el este pe cale să fie dat afară pe ușa din dos. Butmalai are șanse mari să rămână și în afara PLDM și fără banii Țopilor, după ce le-a stricat și acestora planul, acela de a tulbura liniștea noii coaliții prin crearea unui conflict între PDM și PLDM, în special între Filat și Plahotniuc.

Declarațiile lui Butmalai de la ultima ședință a parlamentului arată clar că acesta a fost planul și sunt convins că Butmalai va încerca și în continuare să tensioneze lucrurile în Coaliție, din interiorul PLDM, câte zile va mai sta acolo. Dacă nu a putut să plece ca un “erou”, măcar să distrugă cât mai poate din interior. Ceva îmi spune însa că zicala “ulciorul nu merge de multe ori la apa” e mai actuală ca oricând.

Distribuie acest articol