Dudoglo, supărat foc, a rupt Acordul cu Partidul Comuniștilor din Republica Moldova

Foto: privesc.eu
Foto: privesc.eu

Ieri, 27 ianuarie 2013, Partidul Comuniștilor din Republica Moldova a fost abandonat, la marginea drumului, de către Dudoglo & Prietenii, în favoarea Partidului Democrat, condus formal de Marian Lupu.

În fața celor prezenți, care ar face parte deja din cei 50 mii despre care a anunțat Marian Lupu, Dudoglo a rupt demonstrativ un acord încheiat cu PCRM, condus încă de Vladimir Voronin.

Nemulțumirea liderului politic din Sudul țării a fost în urma neexecutării și ne-onorării obligațiunilor de către comuniști, mai mulți ani consecutiv, în baza acordului încheiat.

Astfel, din ziua petrecerii Forumului regional al PDM din UTA Găgăuzia de primire a noilor membri, PCRM a pierdut încă un număr mare de membri, de etnie găgăuză. Despre aceasta nu au anunțat nici comuniștii și nici presa, chiar dacă Dudoglo a prezentat acordul celor din sală, scris pe câteva foi.

După intonarea imnului Republicii Moldova, precum și trecerii altor proceduri, Marian Lupu a ținut o cuvântare în fața tuturor, în același limbaj, pe care-l cunoaștem deja. Nu a ezitat să menționeze lucruri ”interesante”, despre care am scris anterior (aici și aici).

De câteva ori am scris că PD se simte deja confortabil în Găgăuzia, iar după luarea de cuvânt a lui Dudoglo, despre cei 12 ani în care au fost înșelați de PCRM, am înțeles că la sudul țării se schimbă culorile, din roșu în albastru.

Același lider din sud, a exclamat de pe scenă că are pretenții față de Vlad Filat, Ministerul Educație, Sănătății, Agriculturii și alte organe ale statului. Din același loc, a amintit despre inițiativa Consiliului Unirii privind modificarea Statului UTA Găgăuzia.

Pe parcurs, Partidul Democrat a fost ridicat la rangul cel mai înalt pe teritoriul UTA Găgăuzia, înlocuind PCRM în toate, peste tot și la fiecare în casă. PDM a devenit nu doar prietenul regiunii de sud, dar și partidul în care vor crește generații.

Toate acestea au fost exclamate de Dudoglo, aplaudate de cei prezenți, precum și garantate de Marian Lupu, în numele Partidului Democrat.

Vedeți video pe Privesc.eu

Distribuie acest articol