DRP a donat un set de calculatoare pentru elevii din Volovița, r. Soroca

scuze pentru calitatea fotografiei, era soare puternic

Astăzi am avut ocazia să particip la actul de donație făcut de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, elevilor din s. Volovița, r. Soroca, o localitate aflată aproape de malul râului Nistru, la vreo 140 km de Chișinău, 20 km de casa mea, unde se simte românismul din plin.

Școala din Volovița, datorită generozității DRP, la 1 septembrie 2012 va avea o sală de calculatoare. De amenajare se vor ocupa autoritățile locale, care au întâmpinat micul ”convoi” cu mult drag și bucurie.

Setul de calculatoare donat astăzi de secretarul de stat, Eugen Tomac, din numele Guvernului României, este cadoul pentru Ultimul sunet din primăvara aceasta. Reprezentanții primăriei au dat asigurări că până la sfârșitul lunii va fi amenajată o clasă unde elevii vor putea culege texte și naviga pe internet de la calculatoarele primite din România. Deoarece donația a venit  primăvara aceasta, așa cum am scris mai sus, iar anul școlar este pe sfârșite, calculatoarele vor fi date spre utilizare de la 1 septembrie. Elevii clasei 1 din anul acesta vor fi primii care vor putea spune ”cunosc calculatorul din clasa I datorită Departamentului pentru Românii de Pretutindeni”.

Eugen Tomac, Secretarul de stat al României, și-a exprimat bucuria că donațiile statului român au ajuns și în localitățile de la nordul țării, la Soroca și are toată încrederea că acestea vor fi utilizate cu bucurie de elevii din s.Volovița.

În următoarele zile, astfel de donații vor primi și școlile din sudul Țării, în special la liceul român din Comrat.

Așadar, elevi din Volovița, de la 1 septembrie veți avea o clasă dotată cu calculatoare! Să le utilizați atent 😉

Distribuie acest articol