Drăguțanu spune că Valeriu Streleț este interesat să nu se afle adevărul despre „Miliard”

#Drăguțanu și-a anunțat demisia din funcția de Guvernator al BNM. Acesta a spus, totodată, că premierul Valeriu #Streleț face parte din grupul persoanelor care sunt interesate să nu se afle cine a furat miliardul de euro din rezerva Statului.

Guvernatorul, interimar deja, spune că premier a divulgat intenționat mai multe informații despre Kroll, în speranța că aceștia vor refuza oferta #BNM și vor anunța că nu mai acceptă să lucreze la faza a doua în dosarul „Miliardul”.

A mai spus Drăguțanu că banii au fost furați anume de cei care au strigat până acum că el trebuie să fie demis. Aici, desigur, face trimitere la ultimele declarații făcute de Streleț, care spunea că întreaga conducere a BNM ar trebui să fie demisă.

Streleț: La BNM se cer schimbări, sistemice, de atitudine și de persoane

Declarațiile lui Drăguțanu, despre Streleț, denunță în aceeași ordine traficul de influență exercitat de către premier în cazul aflării hoților miliardului de euro. Cu siguranță cele dezvăluite trebuie să autosesizeze deja Procuratura Generală, CNA și Parlamentul. Este inadmisibil ca un premier în exercițiu să facă presiuni asupra celor care doresc să afle cine a sărăcit această țară. Este clar faptul că se dorește apărarea fundului lui Vlad Filat, principalul bănuit public în treaba „Miliardul”, dar interesul personal nu trebuie să fie mai mare decât interesul național. Păcat că unii nu înțeleg acest lucru și se lasă duși de valul influenței.

Să nu uităm că #Filat tot a făcut trafic din influență, pentru ce a fost demis. Însă, el atunci a făcut trafic ca să fure, iar actualul pemier face presiuni pentru a se ascunde toate ilegalitățile coordonate de președintele PLDM. O mână spală pe alta, vorba veche…

Drăguțanu spune că PLDM este direct responsabil de furtul de la BEM și promite să fie mai guraliv (VIDEO)

”Dacă lumea nu se liniște, eu mi-am depus demisia, am dezlegare la comunicare cu presa și eu pot să devin foarte generos, inclusiv sub formă documentată”, Dorin Drăguțanu

Acum putem spune că suntem deja la varianta zero în cazul BNM. Avem un guvernator interimar care este gata să spună totul în orice clipă, pe de o parte, și un premier pe post de apărător al lui Vlad Filat, pe de altă parte. Cine este mai puternic? Cu siguranță #Drăguțanu este cel care poate lovi cel mai greu, deoarece nu-și mai riscă funcția, iar Streleț și Filat nu sunt decât niște bufoni.

Nu știu dacă în mediul politic se va pune problema demisie lui Streleț, însă eu cred că este cazul. Nu-mi plac premierii care fac trafic de influență. Postul de premier este al poporului, nu al unui lider de partid. Să-și țină scutecele în altă parte, nu la putere și nu în Guvern!

Distribuie acest articol