Dorin Chirtoacă rămâne în funcția de Primar general al Chișinăului

Chirtoaca_ride_0

Rezultatele ultimului sondaj, prezentate ieri, demonstrează faptul că Dorin Chirtoacă rămâne în continuare Primar general al orașului Chișinău, mandatul trei.

Acesta se bucură de încrederea oamenilor, iar intenția de vot este de 33,7%, ceea ce spune că Chirtoacă intră în turul doi cu Zinaida Greceanîi, apoi iese învingător și de această dată. PL are doar 25%, mai puțin cu 8,7 puncte procentuale decât candidatul lor.

Candidatul socialiștilor are doar 24,5%, pe când partidul din care face parte are 21%. Indecișii sunt la nivelul de 25%.

Vezi rezultatele sondajului pe Agora.md

Anume această cifră a indecișilor poate schimba cu mult tabloul turului doi, însă nu cu mult. Ei ar putea să fie și masa de electorat care vor decide următorul primar. Printre ei sunt din cei care ar da votul pentru Chirtoacă, dar sunt dezamăgiți, precum și din cei care ar da votul pentru stânga, însă pentru un alt candidat.

Chirtoacă se poate baza, în turul doi, inclusiv pe voturile PD, PLDM și PPE. Împreună ar acumula majoritatea de voturi. Este clar faptul că susținătorii partidelor de dreapta vor susține candidatul dreptei, nu al stângii, așa cum au făcut și patru ani în urmă, când Chirtoacă a mai luat un mandat anume din cauza că cel de pe stânga nu a avut susținerea suficientă și a pierdut peste noapte la o limită de doar câteva voturi.

Rezultatele sondajului ar trebui să fie și un avertisment pentru cei care au vrut schimbarea în orașul Chișinău. Nu cred că este târziu să fie schimbată lista fericiților care vor intra în turul doi, deși poate fi cam greu acest proces, însă nu imposibil.

Până atunci, candidații au mult de lucru. Adevărata bătălie politică se va da după data de 1 iunie!

Distribuie acest articol