Dodon va fi acuzat in toate situatiile, chiar daca va sta numai la Sadova

Ieri am vazut o stire in presa finantata de PLDM ca Igor Dodon a ales o tara europeana unde sa se odihneasca cu familia sa numeroasa. Un alt portal a mai dat o presupusa stire in baza declaratiei lui Renato Usatii precum ca Dodon a plecat in Cipru sa se vada cu Vlad Plahotniuc.

Imaginatia jurnalistilor este extrem de bogata, mai ales cand la mijloc stau niste jocuri politice menite sa denigreze pe cineva anume. In primul caz portalul finantat din banii furati de Filat de la BEM, unde administrator este chiar sotia lui Filat, a avut ca scop denigrarea lui Dodon in fata electoratului socialist. Normal, nu prinde bine atunci cand liderul promovarii Uniunii Vamale si fratiei cu Rusia se odihneste undeva in UE. Ar fi trebuit sa aleaga muntii Ural, in opinia jurnalistilor.

Pe cealalta parte, portalul care a facut stire din declaratia lui Renato a dorit sa transmita in primul rand o presupusa legatura dintre Dodon si Plahotniuc. Ei au gasit momentul potrivit cand sa arunce presupunerea.

Incearca sa negi ca popa nu are fată, vorba aia.

Cu privire la acestea, trebuie de mentionat ca nimeni nu ingradeste liderilor politici dreptul sa calatoreasca unde doresc, fie in UE sau SUA. Pozitia politica nu trebuie incurcata cu relatia de familie. Cadoul facut de Dodon familiei sale este ceva normal, absolut apolitic. Va inchipuiti ce aveau sa spuna jurnalistii daca Dodon se odihnea cu familia in Krîm? Aveau sa afirme ca liderul socialistilor trage si familia in razboiul politic moldovenesc. Tot nu era normal, nu?

Ziceam ca Dodon va fi blamat chisr daca va sta numai la Sadova, satul natal. In acest caz jurnalistii aveau sa scoata deja o stire ca liderul PSRM are interdictie in UE sau alte destinatii unde a ales sa mearga in ultimii ani. Tot rau, nu?

Stiti ce n-au observat jurnalistii? Nu au observat ca Dodon a fost absolut transparent. A publicat pe facebook locul unde se odihneste, cu cine este, cate zile va sta. Transparenta lui Dodon, neintalnita la multi lideri politici, nu a atras atentia, ori intentionat s-a trecut cu vedrea. De ce? 

 

Distribuie acest articol