Dodon trece Prutul

Socialistii lui Dodon au trecut Prutul. Au fost la Vaslui sa marcheze victoria lui Stefan cel Mare impotriva turcilor, si anume victoria de la Podul Înalt, anul 1475. Totodata, au fost depuse flori si la Monumentul lui Stefan cel Mare din Chisinau. Potrivit socialistilor, astazi s-a adus un omagiu moldovenilor cazuti pentru aprarea crestinismului.

Din cate inteleg, aceasta este una dintre primele masuri a socialistilor pe teritoriul Romaniei, in Tara Moldovei. In viitor vor fi desfasurate si alte evenimente culturale, cu sustinerea celor de la Chisinau, menite sa promoveze moldovenismul si apartenenta teritoriului la Tara Moldovei, teritoriu promovat si prin cele mai noi calendare ale socialistilor, distribuite in aceast an pe intreg teritoriul Republicii Moldova, probabil si in Romania.

Foto: 

  

Vizita socialistilor la Vaslui ar putea fi si o provocare la adresa unionistilor de la Chisinau. Stim ca la noi sunt asociatii, chiar si partide, care promoveaza Unirea RM cu Romania. Pe de alta parte, Socialistii lui Dodon vor incepe sa promoveze intens refacerea hotarelor Moldovei de pe timpul lui Stefan cel Mare.
Fiecare cu Unirea lui, insa rezultate ioc.

Unionistii de la Chisinau si-au pus ca scop unirea celor doua state pana in anul 2018. Astazi Mihai Ghimpu a anuntat deja ca avem nevoie de un Guvern valabil doar pana la data de 27 martie 2018, dupa care nu vom mai avea nevoie de un Cabinet ales la Chisinau. Probabil si liderul PL s-a referit la o eventuala unire cu Romania.

In timp ce fortele “pro-europene” chinuie din nou formarea unei Aliante pentru hotie, Dodon sfideaza unele interese si trimite echipa la Vaslui, acolo unde incepe sa faca primii pasi de separare a Moldovei de Romania, cu alipirea acestui teritoriu la cel actual al Republicii Moldova.

 

Cu Unirea!

Distribuie acest articol