Dodon REINVENTEAZĂ protestul

Ieri am scris un articol despre retragerea lui Renato din planul DA privind lovitura de stat. Spre seara si Igor Dodon a anuntat ca nu participa la protestul de duminica. Ei, desi sunt de stanga si in opozitie, spun ca preluarea puterii trebuie sa fie pe cale pasnica, fara violente si fara a se repeta 7 aprilie 2009.

Asadar, ieri noaptea, Dodon a luat protestatarii si i-a mutat pe carosabil. A facut-o in liniste si fara ambuscade cu organele de forta. Unii spun ca este ilegal, insa pana la urma si aceasta forma de protest este democratica.


Prin tecerea Orasului Victoriei in Bulevardul Victoriei, fiind ocupat bd. Stefan cel Mate, am vazut in centru un alt protest – linistit, pasnic – fara intentii salbatice, asa cum se pornesc cei din Platforma DA – “sa intoarca tara” cu violente si cu demolari de edificii guvernamentale.

Protestul stangii demonstreaza ca poti astepta schimbarile si demisiile in liniste, prin sport, discutii si tot asa mai departe. Unii s-au alarmat de planul “B”, insa pana acum vedem ca prima parte a acestui plan este mai pasnica decat orice actiune a celor din Platforma DA, asta desi credeam ca pleava este in fata Parlamentului, iar intelectualitatea pe scena din fata Guvernului.

Maine, cand platformistii vor protesta si vor deveni violenti, cei de pe Bd. Victoriei vor juca fotbal, dar in acelasi timp vor protesta si ei, in felul acesta neobisnuit si surprinzator.


Se pare ca ai lui Dodon vor da maine dovada de educatie si intelepciune, iar protestatarii Nastasilor se vor prezenta ca niste disperati, limitati in gandire si flamanzi de putere.

Socialistii ne spun ca protestul poate intra in istorie si fara sa dai foc Parlamentului sau Palatului Prezidential. Pozitia lor din fata acestor doua edificii de stat transmite totodata ca de fapt ei sunt strajerii cladirilor. Probabil au bronat locul acum, ca sa-l ocupe mai tarziu pe cai legale, nu prin violenta.

Da, a venit timpul cand te gandesti pentru o clipa, ca electoratul de centru-stanga este mai calm decat cel turmentat de Nastasi si Topi.

Distribuie acest articol