DOCUMENT. Suedia refuză să finanțeze instituția condusă de Oleg Balan

IMG_2408-0.JPG

Am scris zilele trecute că ministrul Afacerilor Interne, Oleg Balan, este STOPUL reformelor de la MAI. Prin acel articol am făcut un apel la instituțiile europene și Ambasada SUA să ia măsuri în cazul dat. Parcă nu era suficient ce am aflat, dar iată că a apărut și primul semnal confirmat, care demonstrează că dezordinea din Minister, tot circul din instituție, pune în gardă inclusiv partenerii externi ai Republicii Moldova.

Astfel, Ambasada Suediei a informat Ministerul Afacerilor Interne, pe ministrul Oleg Balan, Profesor, că nu se mai oferă 2,4 milioane de euro, bani promiși continuării procesului de reformare a Ministerului.

Proiectul a fost negociat la sânge de către fosta conducere a Ministerului, însă venirea lui Balan la cârma internelor a răsturnat toată încrederea celor care finanțau reformele de la noi.

Interesant ce o să spună premierului, când o să citească informarea Ambasadei. Nu cred că ministrul are careva explicații…

Ambasada scrie clar că nu are siguranța continuării reformei MAI, motiv pentru care a decis să amâne acordarea finanțării. Pe scurt, Balan a primit primă veste proastă de la finanțatorii străini. Vor mai exista!

Articol scris in sustinerea reformelor din RM, cu riscul sa fiu urmarit, sa fie telefonul ascultat si sa fiu persecutat.

Ambasada Suediei Catre MAI

Distribuie acest articol
2 Comments