Doar 9 ani pentru tot dezastrul facut de Vlad Filat?

A devalorizat leul, a delapidat Banca de Economii, a luat mita si a facut trafic de influenta, iar la urma Vlad Filat s-a ales doar cu o condamnare pentru găinării.

Sentinta citita de catre judecatori este una extrem de blanda si nu s-au luat in considerare toate consecintele actiunilor ilegale intreprinse da catre fostul lider al PLDM cand era in functia de premier. Da, pentru luare de mita si trafic de influenta sunt prevazute termene mici, dar la pronuntarea definitiva urma sa fie luata in consideratie si durerea acestui popor. Judecatorii, insa, au ales sa puna ochelarii de cal si au dat numai 9 ani.

Filat trebuia sa fie condamnat la cel putin 15 ani de ichisoare, sa simta pe propria piele ce inseamna sa bagi mana in buzunarul poporului. Ce a facut, chiar daca nu a beneficiat doar el din jaful BEM, pentru noi a avut urmari destul de drastice. Aici amintesc despre leul ajuns sub plintusul Aliansului, despre instabilitatea in sistemul bancar si, nu in ultimul rand, despre cresterea tuturor preturilor la produse. Toate astea merita doar o condamnare a responsabilului la 9 ani de inchisoare?! Nu, e botjocora curata si sper ca la Curtea de Apel va fi indreptata greseala judecatorilor de la Judecatoria Buiucani!

Totusi, chiar daca data trecut Vlad Filat a scapat basma curata dupa privatizarea fabricii de Ciment de la Rezina si IPTEH, acum ulciorul s-a stricat undeva in drum spre izvorul din care curgeau milioane de lei si dolari. Gata cu masinile scumpe pentru admin si amante, cu milioane de lei pe cardul fiului si multe alte calatorii scumpe peste hotarele tarii.

Partea buna este ca, macar acum, dupa sentinta găinărească, stim ca procesul de gasire a miliardului a fost startat. Filat nu va ramane unicul condamnat in cazul BEM, iar acest lucru este inteles de catre toti, inclusiv de persoanele care au colaborat cu procurorii si l-au turnat pe fostul Nr.1.

Cu intoarcerea miliardului si condamnari mult mai serioase!

Distribuie acest articol