Dle Strelet, a mai fost unul arogant, dar sta acum inchis la Penitenciarul 13

Azi liderii AIE au discutat din nou despre mentinerea Guvernului Strelet. De la sedinta a lipsit Vlad Filat, presedintele PLDM, inchis in prezent la Penitenciarul nr.13 din capitala banuit de delapidarea Bancii de Economii, dosar in care nasul sau de cununie a recunoscut implicarea cap-coada.

Strelet, care maine ar putea fi destituit din aceleasi motive din care a fost alungat si Vlad Filat, sta cu piciorul in prag si nu accepta realitatea. El este decis sa mearga la umilinta si sa fie acuzat de toate relele in fata poporului, cu speranta ca motiunea nu va trece.

Strelet are acum doua variante: 1. Sa fie destituit; 2. Sa fie demis.

Destituirea – presupune votarea motiunii de cenzura. Pe aceasta cale se pune din nou in aplicare precendetul Vlad Filat, iar Strelet nu va mai putea candidat la functia de premier toata viata. Va avea piatra pe suflet ca a fost demis pentru presupuse fapte de coruptie, chiar daca poate nu a fost implicat in schemele spuse de Dodon si Ionita.

Destituirea ar putea sta la baza unui dosar penal, care in mod normal ar trebui sa fie intentat imediat dupa votul din Parlament. Or, sa demiti pe cineva pentru coruptie… dar fara sa intentezi o lucrare penala, inseamna ca de fapt ceva este putred in politica si justitia moldoveneasca. O asa decizie parlamentara trebuie sa fie urmata obligatoriu si de un dosar penal.

Asadar, Strelet are toate sansele sa-l ajunga pe Vlad Filat din urma, asta in cazul daca se mai tine la fel de orgolios ca seful sau de partid.

Demisia – presupune depunerea cererii de demisie de buna voie, fara a trece etapa umilitoare din Parlament si fara a pune in aplicare precentul Vlad Filat.

Aceasta procedura este mai usoara. Se depune cererea si… la revedere!

Un astfel de pas o sa-i permita lui Strelet nu doar sa se afirme liber in politica moldoveneasca, dar sa se ocupe nestingherit si de afacerile sale. E mai simplu decat sa ai un dosar penal pe cap.

Nu stiu ce va anunta maine Valeriu Strelet, dar ar trebui sa se gandeasca si la urmarile orgoliului sau. Zice ca face ce i-a poruncit Filat – sa nu cedeze, dar nu trebuie sa se sacrifice pentru altcineva. Filat si-a bagat la belele colegii din Romania, apoi si rudele din Moldova, dupa care a uitat de ei imediat ce au fost arestati. Asa o sa uite si de Strelet, mai ales daca va primi ragazul de 15 ani pentru gandire undeva dupa gratiile ruginite.

Nu cred ca este pe placul lui Strelet sa strige familiei “Va iubesc!” din banca acuzatilor si cu catuse pe maini. Libertatea e mai scumpa decat politica, cum nu ai dat. Si familia este mai scumpa decat partidul lui Filat, dupa parerea mea.

Acestea sunt doar la niste chestii la care actualul premier trebuie sa se gandeasca in aceasta noapte. Sa nu credeti ca articolul meu este o atentionare transmisa de cineva. Este un text bazat pe lucruri care s-au intamplat deja. Unde este Filat acum? Este la inchisoare, pentru ca a fost orgolios si mereu increzut ca nu va pati nimic, dar nu a fost asa.

Nimanui nu-i poate fi garantata libertatea. Libertatea se garanteaza de fiecare pentru sine, actionand corect cu cu materia cenusie, nu cu orgoliu.

Dle Strelet, seful DVS de partid a fost mereu cu nasul pe sus, dar acum sta cu nasul intre gratii si se duce la WC in acelasi loc unde mananca. Ganditi-va bine in aceasta noapte. Eu cred ca familia DVS are nevoie de un tata prezent acasa, nu de unul care este tarat prin instante penale si inchisori. Demisia poate fi depusa pana la examinarea motiunii. Inca mai aveti timp. Nu faceti aceeasi greseala ca si Vlad Filat!

O seara buna!

Distribuie acest articol