Dle Pavel Filip, unde-i Corpul de control?

Legea nr.64/1990 din 31.05.1990, art.31: În cadrul Cancelariei de Stat activează Corpul de control al Prim-ministrului, care efectuează controlul privind îndeplinirea de către administraţia publică centrală de specialitate a atribuţiilor prevăzute de cadrul normativ şi a sarcinilor stabilite în actele Guvernului, în Programul de activitate al acestuia şi în alte documente de politici publice.

În România Corpul de control a întocmit rapoarte care au pus DNA pe urmele mai multor corupți din cadrul instituțiilor de stat, însă la noi se pare că nimeni nu vrea un asemenea organ controlat direct de către premier (crearea Corpului de control a fost mărul discordiei în alianța pldm-pl-pd, dar până la urmă a fost votat în timpul mandatului premierului Streleț).

Dle Pavel Filip, dumneavoastră ne tot spuneți de fiecare dată că se luptă din toate puterile cu funcționarii corupți, dar niciodată nu ați deschis tema despre Corpul de control. De ce? Cine nu permite și nu este de acord? Cât mai aveți de gând să vă scărpinați după cap în privința acestui organ necesar într-o țară coruptă?

 

Distribuie acest articol