Dle Filat, regretăm că ne-ați trădat atât amar de vreme

Avocatul lui Vlad Filat a spus în fața televizorului, că Filat regretă trădarea din partea oamenilor pe care i-a ajutat când a fost premier. Însă noi de fapt știm că o mare parte din ajutoarele lui au fost de fapt estorcate de la întreprinderi și afaceriști (cazul mașinii „donate” unei familii). Dar nu-i pe asta.

Eu mă simt mai trădat decât se simte Vlad Filat. L-am crezut de când a revenit în politică. L-am susținut pentru că nu am știut ce trecut „glorios” a avut. Eram tineri, studenți și neliniștiți din punct de vedere politic, așa că am mers cu toții, în rând, urmând chemarea lui Filat și am votat pentru PLDM, pentru un lider care promitea că vom avea o altă Moldovă, iar comunismul va fi eliminat din Republica Moldova.

Promisiunile lui Filat au rămas în urmă imediat după ce a pus mâna pe putere. De la un om simplu, de care te puteai apropia oricând, s-a transformat într-un tiran la care ajungeai doar dacă-i lingeai picioarele. Eu am refuzat să-i fiu slugă, așa că am decis să părăsesc tabăra plină cu frustrați și orgolioși. Am plecat din grupul lor imediat după ce am aflat că Filat este implicat în jaful de la BEM. De atunci am tot tras clopotele cine este de fapt liderul atotputernic al liberal-democraților.

Mă simt trădat când mă uit la tinerii pe care i-am convins că avem nevoie de un parcurs european, care putea fi asigurat doar de PLDM, pentru că așa n-e convingeau și pe noi activiștii însărcinați ai partidului. Pentru noi parcursul european însemna prosperitate și schimbări în bine, iar pentru Filat și acoliții săi a fost o umbrelă sub care s-au ascuns din 2009 până când liderul a fost întemnițat pe drept. La dosul acestei umbrele au furat și s-au înfruptat din fondurile de stat, europene, americane, bancare și au estorcat milioane de lei și euro de la afaceriști. Ei asta au făcut cât au fost la putere, și pentru asta suntem în drept să ne simțim trădați de Filat!

Da, mai suntem trădați și pentru faptul că, prin votarea lui Filat în fruntea Guvernului, i-am acordat și încrederea ă administreze bunurile statului, în special Banca de Economii a Moldovei. Ce a făcut el din ea este clar pentru toți. A administrat atât de bine încât astăzi o țară întreagă suferă din cauza crizei bancare declanșate în urma falimentului aceste instituții bancare. Asta numesc eu trădare gravă! Cum să jefuiești ceva primit în administrare cu atâta încredere de la popor?

Să nu uiți, Dle Filat, că ne-ai trădat și atunci când făcut alianță cu Vladimir Voronin. Ai promis că scapi moldova de comunism, însă tu, personal, prin negocieri și flămând de putere, i-au readus la putere. Asta nu-i trădare? Este!

– Te-am împuternicit să administrezi bunurile statului, în special Banca de Economii, însă ne-ai trădat jefuind-o!
– Agricultorii te-au susținut în speranța că situația va fi mult mai bună în domeniu, însă i-ai trădat prin Caravita!
– Ai promis o „Moldovă fără comunism”, dar ne-ai trădat când ai făcut alianță cu Voronin!
Asta e trădare, Dle Filat!

Mai știi, stimate Filat, în țara asta sunt și mii de agricultori care se simt trădați pentru atenția acordată de tine personal firmei cumnatului, care de facto-ți aparține. Mii de agricultori au vrut credite ieftine de la BEM, să se dezvolte și să producă legume, fructe și cereale bune, însă nu au avut parte de o tratare preferențială cum ai avut grijă de firma agricolă pe care ai patronat-o. Agricultorii au crezut în tine și chiar au ieșit la proteste, dar tu ți-ai șters picioarele de hainele lor mototolite de la atâta trudă. Asta este trădare, dle Filat!

Mai sunt și multe alte lucruri pentru care suntem trădați. Despre toate poate vom răbufni cu toții într-o zi, pentru că nu mai putem rezista bătăilor de joc din partea PLDM și a liderilor din acest partid. Ei toți, de rând cu Filat, ne trădează în fiecare zi.

Distribuie acest articol
One Comment