Dle Filat, ce facem cu politica editorială a UNIMEDIEI și Ziarului Național?

Filat vorbea astăzi în Plenul Parlamentului despre libertatea presei, despre cenzură și tot așa mai departe, fără să treacă cu vorba și asupra politicii editoriale a UNIMEDIEI și a Ziarului Național, două surse media verzi.

Unimedia, cumpărată de la foștii proprietari cu banii furați de la BEM, a devenit peste noapte o sursă de știri pro-liberal-democrată, demonstrându-se clar că politica editorială este dictată de pe strada Rahatului, nr.88. Despre ZN nici nu mai încape vorbă, pentru că este clar totul când deschizi prima pagină.

De ce Filat nu a sugerat și jurnaliștilor săi, care-i cântă ode de dimineață până în seară, să fie mai atenți și să nu mai asculte de comenzile venite de la Partid? Or, de ce în cazul unor surse media spune că este cenzură, iar despre presa lui nu zice nimic?

Dacă s-a referit la toți, atunci urma să numească pe rând cine și cui se supune. Doar așa am fi aflat cine și câtă presă are, fără să se mai ascundă după degetele mici de la picioare.

Cu privire la UNIMEDIA, părerea mea este că trebuie să fie aplicată măsură de asigurare, să nu dispară portalul peste noapte, iar redacția să fie transformată temporar în Agenție de Stat, să muncească jurnaliștii de acolo cu salariu de stat, să vadă cum se fac banii cinstiți în presă, fără să încaseze onorarii grase și mașini scumpe de la sponsorul lor lipsit de imunitate. Acest portal de știri, cumpărat din banii furați de Filat, trebuie să intre în proprietatea Guvernului, apoi să fie vândut, iar banii să fie întorși Statului, pentru că altă cale nu există. Numai astfel, prin vânzarea bunurilor acaparate de Filat pe cale ilegală, se pot întoarce banii furați din Bugetul de Stat!

P.S. Dubița CNA este în așteptarea lui Vlad Filat. Se pare că aceste două portaluri de știri vor rămâne fără finanțator, în schimb se vor alege cu un editorialist. Filat a promis că o să scrie de după gratii. Sper că CNA o să-i pună la dispoziție suficiente foi A4 și cerneală verde!

Distribuie acest articol