Directorul Moldpres: Primiţi scuzele mele de rigoare şi asigurările că asemenea cazuri regretabile la Moldpres nu vor mai avea loc!

Profund respect în faţa domnului Vladimir Darie, Directorul General al AIS Moldpres. A reacționat la articolul meu publicat săptămâna trecută – Moldpres va publica anunțurile doar dacă vor fi scrise și în limba RUSĂ, și a cerut scuzele de rigoare din partea Moldpres.

„Îmi exprim regretul în privinţa avertismentului de neacceptare de către angajatul „Monitorului Oficial” a comunicatelor doar în limba română… Conceptul legislației lingvistice prevede ca una din cele două limbi de comunicare o alege clientul şi nu funcționarul. Vă informăm că d-l, care a insistat pentru prezentarea în viitor a documentelor în două limbi, a fost pedepsit administrativ cu mustrare. În cadrul Departamentului respectiv sunt întreprinse toate măsurile pentru a exclude asemenea abuzuri. Primiţi scuzele mele de rigoare şi asigurările că asemenea cazuri regretabile la Moldpres nu vor mai avea loc”, a scris Directorul AIS Moldpres în scrisoarea adresată mie.

Amintesc că două săptămâni în urmă am fost anunțat de superiori că Moldpres a solicitat ca anunțurile care le publicăm în Monitorul Oficial să fie scrise și în limba rusă, altfel nu vor fi publicate. Pe data de 23 am fost la Moldpres și am primit un avertisment ultimatum. Citiți aici articolul din 23 septembrie.

www.gandrabur.net

Distribuie acest articol