Din nou stânga stă mai bine decât dreapta

Ieri Maia Sandu a cerut Fondului Monetar International sa nu ajute Republica Moldova cu bani. Maia spune ca acest popor nu trebuie ajutat atata timp cat la putere sunt partidele fata de care ea se afla in opozitie. Mesajul Maiei este unul prin care este amplificata lupta pe dreapta pentru putere, iar implicarea in chestiuni nationale ridica popularitatea sau o poate scadea. In cazul Maiei Sandu ar putea fi un plus, asta daca astazi FMI va da Moldovei un aviz negativ.

Pe de alta parte, stanga este marele castigator al razboiului dintre partidele de pe dreapta. Exponentul acestui curent politic creste in sondaje si in intentiile de vot, iar distanta pastrata de tot ce se intampla in Chisinau este un avantaj.


Am scris la aceasta tema si inaintea alegerilor parlamentare din 2014. Atunci la fel avertizam despre plusurile acumulate de stanga in defavoarea dreptei. A doua zi dupa alegeri am vazut cu ochii nostri la ce a dus lupta mioapa, hotiile lui Vlad Filat si restul. Acum suntem intr-o situatie similara.

Cea mai interesanta hohma este ca Dodon umbla prin tara si face campanie in mijlocul oamenilor, iar pro-europenii nostri se înțeapă pe Facebook. Probabil ei au uitat ca tineretul de pe online nu mai este electoratul prost din 2009.

Distribuie acest articol
One Comment