Din 2016, Victor Ponta impozitează și românii basarabeni

800 lei romanesti pe an. Atata vor achita toti #românii cu viza de resedinta pe teritoriul Romaniei, care oficial nu obtin venituri impozabile.

Respectiv, romanii basarabeni, care nu sunt angajati pe teritoriul Romaniei, dar au viza de resedinta in RO, vor fi obligati sa achite suma de mai sus, sub forma de contributie medicala. Vor fi scutite femeile insarcinate, elevii si studentii in varsta de pana la 26 de ani.

Noua prevedere nu a fost dezvaluita pana acum de politicienii romani, nici de catre premierul Victor Ponta, desi a cunoscut.

Expertii economici spun ca obligatia a fost inclusa pentru a aduna noi sume de bani in Bugetul de Stat, din care sa fie acoperite unele cheltuieli guvernamentale.

Pe de o parte, masura este buna pentru cei care lucreaza la negru, insa este anapoda sa fie impozitati inclusiv cei plecati peste hotarele tarii.

Guvernul RO a trebuie sa identifice o modalitate sa nu impoziteze diaspora, insa se vede ca aceasta goana dupa bani a intunecat gandirea celor care au scris noul Cod Fiscal.

Pregatiti dragi romani cate 800 lei pe an. #România vrea sa contribuiti la bugetul lui Ponta!

Mai multe detalii gasiti aici.

Distribuie acest articol
2 Comments