Despre Zeificarea unora

 
Foto: curaj.tv

Procesul zeificarii unora este in plin proces. Moldovenii nu inceteaza sa gaseasca pe cineva mai bravo decat ceilalti.

Mai intai a fost zeificat Vlad Filat. Toti au asteptat de la acesta o tara europeana, dar s-au ales cu minus un miliard de euro si in consecinta cu multe probleme.

A fost zeificat apoi si Iurie Leanca. Acesta a obtinut coroana fiind un bun diplomat, un comunicator excelent cu partenerii externi. Multi au spus ca el este mai credibil in fata partenerilor externi decat colegul si prietenul sau Vlad Filat. Insa, toata treaba asta a murit cand Leanca a cedat Aeroportul si BEM la ordinul lui Filat. S-a dovedit ca el a fost “un simplu premier”, o piesa in mainile cuiva si in subordinea celor care decid totul in aceasta tara. A recunoscut.

Un Zeu mai mic a fost si Chiril Gaburici, dar a durat putin, vreo cateva ore, pana cand au inceput sa apara informatii despre cum a fost dat afara din grupul TeliaSonera si despre diploma sa de studii. Interceptarile facute ilegal, fiind la AzelCell, au trecut parca neobservate. Gaburici a venit pe furis, dar a plecat cu scadal. A murit si acest Zeu. A disparut si nu mai auzim nimic de el.

Acum e la moda sa fie ridicata in slavi Maia Sandu, fostul ministru de la Educatie. Ea a prins curaj tocmai acum cand nu mai este nici in Parlament si nici in Guvern. Probabil are pregatite bagajele sa plece in SUA, insa mai tulbura apele.

Maia Sandu nu face nimic altceva decat sa loveasca in imaginea noului Guvern.

Ar face mai bine sa se retraga si sa nu mai faca agitatie politica. Nu suntem in campania electorala. A avut suficient timp sa iasa la microfon sa spuna ca intelege perfect ce se intampla in sistemul bancar, chiar daca este la educatie. Ea spune ca este un bun economist, dar si-a pastrat fotoliul pana in ultima zi de mandat si nici nu a “cârâit” despre hotiile din sitem.

De ce Maia Sandu nu a iesit in fata publicului sa spuna ce se intampla? De ce a tinut mai mult la mandat, in loc sa anunte poporul despre hotiile de miliarde? De ce o face pe eroul acum, dar nu a plecat din Guvern acuzand guvernarea de inalta tradare si delapidare de fonduri?

Ce grarantii a primit ca sa taca? Ce nu a primit de a decis sa deschida gura cand e prea tarziu?

Incetati sa mai faceti ZEU din cineva. Toti sunt de o teapa, si se apuca de vorbit tocmai cand sunt liberati de obligatii. Sunt ca niste oițe cand sunt la putere, insa devin capre salbatice si rele cand sunt date afara din turma celor care se hranesc din Bugetul de Stat.

Distribuie acest articol
2 Comments