Despre Târgul de Crăciun de la Orhei

Nu știu ce faceți voi după lucru, dar noi am ales ieri să mergem la Târgul de Crăciun de la Orhei, organizat de primarul Ilan Shor. Am găsit acolo cam tot ce s-a anunțat anterior, însă am simțit lipsa unui tun de zăpadă. Parcă ar fi fost mai frumos dacă peste căsuțele de lemn și peste cea ca lui Moș Crăciun cădeau niște fulgi de zăpadă, fie ei măcar și artificiali.

Așa arată intrarea în Târg:

Pentru o mai bună desfășurare a Târgului, a fost blocat centrul orașului, parțial, astfel că strada principală a fost transformată în una pietonală. La fel, pe lângă polițiști, au fost antrenați și colaboratorii Gărzii Populare din Orhei, un fel de organizație locală de asigurare a ordinii publice.

Poate credeți că Orheiul este un oraș mic, însă centrul orașului era plin. O mulțime de oameni stăteau în rând la tarabele improvizate, precum și la căsuța lui Moș Crăciun. Bucuria copiilor este mai greu de redat.

Pe stradă am auzit mai mulți oameni mulțumiți. Unii au spus că nu a fost așa frumos niciodată. Pe semne că sunt mulțumiți de grija purtată de noul primar. Probabil anterior perioada sărbătorilor de iarnă trecea mai monoton pentru fiecare orheian, iar din acest an au început să simtă și ei spiritul sărbătorii.

După plimbarea prin târgul lui Shor, am intrat într-un local să servim câte o bere. Barmanul a spus că nu a avut așa îmbulzeală în cafeneaua timp de 9 ani de când lucrează acolo. Organizarea Târgului de Crăciun a umflat și buzunarele proprietarilor de cafenele din zonă, ceea ce este foarte bine. Așa se revigorează puțin și activitatea economică, se încasează bani mai mulți, respectiv vor fi și bani la bugetul local.

Mai pe scurt, Târgul de Crăciun mi-a plăcut. Am fost surprins și de zâmbetele oamenilor. Ei chiar simt acum că sărbătorile au ajuns și în orașul lor. Aș vrea așa târguri în toate orașele Moldovei, nu doar la Orhei.

 

 

 

Distribuie acest articol