Despre premierul nostru codaș, cu restanțe la BAC

gaburici-dragutanu

Presa a luat foc astăzi după ce a fost publicată mica investigație despre studiile lui Chiril Gaburici, băiatul din satul Logănești, care a ajuns premier datorită Partidului Comuniștilor.

Despre ceea că noul premier are probleme cu istoria studiilor sale am scris pe Facebook în perioada când Gaburici umbla și „căuta” susținerea PCRM-lui și a altor partide. Pe scurt, am scris că fostul șef de la Moldcell a fost exmatriculat de la ASEM, apoi, enigmatic, s-a făcut cu o diplomă de la instituția aia Slavonă, rectorul căreia a ajuns repede mâna dreaptă a lui Gaburici, imediat după numirea noului Guvern (cela de la Slavonă a văzut reacția poporului și a depus cererea de eliberare a doua zi. Și-a tras un punct nou în CV, apoi a demisionat).

Astăzi am aflat cu toții că Chiril Gaburici a început să aibă probleme cu studiile începând din Colegiu. Investigația arată că actualul premier a fost exmatriculat din Colegiu, precum și că a căzut examenul de BAC.

Susținătorii premierului, precum și comunicatul de la Guvern, spun că în perioada respectivă BACALAUREATUL nu era obligatoriu, motiv pentru care în CV-ul Premierului nici nu se regăsește.

Însă, toți scapă un detaliu foarte important – pentru a absolvi Colegiul, a fost și este obligatoriu să susții examenul de BAC. Dacă pici, te alegi cu o diplomă de 11 clase și un coridor, cu studii medii incomplete. Respectiv, se va considera absolvirea ȘMCG, nu a Colegiului, iar ultimul act este Ordinul de exmatriculare de la instituție. BAC-ul nu a fost obligatoriu doar în Universități. În cazul Gaburici, este greșit să se spună că nu a susținut BAC-ul pentru că nu era obligatoriu, dar corect este că El nu are BAC-ul deoarece nu a susținut toate examenele, este restanțier, după cum au confirmat și cei de la Colegiul unde a învățat Premierul.

Despre faptul că toți angajații Moldcell știu totul despre diploma de la Slavonă nu voi scrie nimic. Și așa știu prea mulți că nu este una veritabilă. Dar… despre diploma aceasta nu vom afla nimic atâta timp cât Ministerul Educației este la PLDM. Edu este instituția care ne poate spune că Diploma nu este nici înregistrată la Minister, iar valabilitatea ei este egală cu … zero. Poate că într-o zi va fi o investigație mai amplă și despre aceasta. BAC-ul este doar un început. Eu încă mai cred în presa liberă.

În lume sunt mulți miliardari care nu au nici BAC-ul și nici studii superioare. Dar, ei nu caută să pună în CV cât mai multe studii posibile. Eu tot nu am susținut BAC-ul. Nu l-am susținut pentru că la facultate nu a fost obligatoriu. În schimb, am absolvit Facultatea de Drept și pe cea de Economie fără restanțe, cu Diplome veritabile, spre deosebire de alții.

Noapte bună Moldova!

Distribuie acest articol