Despre ipocrizia Nataliei Morari

Natalia Morari, în continuarea procesului de menținere a balonului Platformei DA, a organizat astăzi o emisiune-presiune cu Maia Sandu, în cadrul căreia a demonstrat cât de ipocrită poate fi atunci când încearcă să motiveze acțiunile unora, pe de o parte, și să desconsidere acțiunile altora, pe de altă parte.

Prima întrebare a Nataliei a fost despre data când #MaiaSandu se va implica în politică, precum și despre ziua când fostul ministru va anunța lansarea noului partid politic.

Fostul oficial a spus, destul de clar, că înființarea unei noi formațiuni politice nu este o prioritate pentru ea, mai cu seamă că nici nu are bani. A mai adăugat, că doar pentru crearea și menținerea structurilor locale sunt necesare resurse financiare imense, bani pe care nu-i deține și nici nu-i poate aduna. Natalia Morari, jurnalista „independentă”, a fost pe aproape să-i propună banii necesari, însă s-a abținut cu greu.

În continuare, dat fiind faptul că fostul ministru nu are de gând să facă un partid nou, precum nici nu are bani pentru așa ceva, realizatoarea emisiunii a dat drumul presiunilor și a încercat, pe parcursul întregii emisiuni, să o convingă pe Maia Sandu că platforma pentru o nouă alternativă politică de dreapta este deja pregătită, iar tot ce trebuie să facă este să se alăture liderilor DA, să fie împreună cu aceștia la făurirea unei noi orânduiri politice și statale. Scopul Nataliei a fost reintroducerea Maiei Sandu în cercul discuțiilor cu tematica „Maia e cu noi!”, însă nu prea i-a reușit. Maia a spus destul de clar că are dubii asupra liderilor DA, iar pericolul iminent este instaurarea unei guvernări oligarhice. Probabil a făcut referire la Țopi și alte persoane interpuse, implicate în acest joc al protestelor prostești.

Încercările de prostire a Maiei Sandu au fost atât de josnice, încât aveai impresia că cineva stă disperat în studiou și dădea indicații Nataliei să scoată din fostul ministru o declarație expresă că se alătură Țopilor și Nastașilor.

Refuzul Maiei a enervat-o la culme pe Natalia, iar aceasta din urmă nu s-a lăsat până când nu a obținut un răspuns pozitiv. A reușit să scoată Maiei că avem nevoie de schimbarea actualilor politicieni, precum și de alegeri anticipate. Pe scurt, Morari a dobândit astfel încă o butelie de gaz pentru focul Platformei DA, exact cum a făcut şi săptămâna trecută. De mâine vom vedea titluri „curajoase” în presa Țopilor și a lui Filat. Sursa este clară.

Despre ipocrizia demonstrată atunci când vorbește despre Banca de Economii și miliardul furat

Pe lângă presiunile asupra Maiei Sandu, Natalia nu a ezitat să redeschidă subiectul Băncii de Economii și a miliardului furat.

Nu-i prea stă bine prezentatoarei să vorbească în fiecare zi despre acest subiect, la ale sale două emisiuni de propagandă, pentru că până la urma se afirmă de la un post TV care probabil este finanțat tot din miliardul furat. Familia prietenului său, proprietarii TV7,  este implicată în afacerea secolului, conform raportului Kroll, motiv pentru care ciocul ar trebui să fie mai mic.

Dacă tot s-a apucat să discute pe unii, ar trebui să spună în direct la TV despre afacerile lui Chiril Lucinschi cu Ilan Shor, precum și despre discuțiile aprinse în PLDM asupra acestor parteneriate cu primarul de Orhei. Ar mai trebui să mai spună din când în când și despre faptul că majoritatea probelor descoperite până acum duc urmele sacului cu bani în direcția Vlad Filat și rudele. Nu am auzit de la Morari despre aceste lucruri, deși de fiecare dată se încordează puternic atunci când deschide tema, încercând din răsputeri să-l facă unic vinovat doar pe Vlad Plahotniuc.

Natalia, în loc să se „chinuie” la emisiunile ei să convingă pe cineva să întoarcă miliardul, mai bine i-ar șopti la ureche lui Chiril, să-l roage să vorbească cu Shor, poate ne spună tânărul politician unde au plecat banii, pentru că el are informații prețioase despre toate tranzacțiile.

Aceste ezitări, chiar dacă se știe deja destul de clar la cine au ajuns banii, iar cineva a prezentat inclusiv și un pachet cu documente, fiind dezvăluită schema de spălare a banilor prin firmele lui Filat, nu ne spun nimic altceva decât despre ceea că Natalia ar fi implicată și ea în jaful bancar. Or, o așa propagandă puternică nu ar putea fi explicată altfel. Scopurile sunt clare, iar misiunea Nataliei este vizibilă ca fundul râului cu apă limpede. Ea primește probabil și bani pentru aceasta, așa cum primea mii de euro atunci când era la Publika, să facă și acolo propagandă puternică în favoarea unui actor politic.

Prin cumul, câștigând bucata de pâine și bani pentru haine scumpe (Citește: Natalia Morari, fetița oligarh cu chip de revoluție), Natalia mai are o misiune importantă, primită de la Moscova prin intermediul mijloacelor de comunicare specială. Ea are sarcina clară să se bage în mijlocul alianței de guvernare, să stârnească zarvă între lideri, iar rușii să culeagă de aici interesul lor. Probabil numai orbul nu vede că, pe fondul scandalurilor de pe dreapta, sunt în câștig numai partidele de stânga, în special Dodon și Renato, după cum arată sondajele. Interesele rusești sunt cunoscute pentru noi, însă părerea de rău este mai profundă atunci când, pentru realizarea acestora, pun umărul și persoanele care se prezintă uneori în calitate de mari revoluționari.

O înțeleg pe Natalia că trebuie să apere familia și banii prietenului său, precum și a partenerilor, însă aceasta nu explică toate lucrurile. Pentru mine este inexplicabil de ce Natalia nu strigă împotriva lui Filat, Shor și Lucinschi. Se face oarbă și surdă, lăsând dovezile în urmă, aruncând zilnic acuzații nefondate și lipsite de orice temei.

Ipocrizia a făcut-o pe Natalia să uite că ea ar putea fi în rândurile celor care ne mit zilnic cu televizorul. „Cataracta” pusă peste ochi nu-i mai permite să vadă și în jur. La ea a intrat în cap numai un vinovat, cel spus de Filat și Lucinschi, iar cuvântul nu ere ridicat împotriva altora. Asta acum se numește „independență jurnalistică”, ceea ce s-ar traduce „în’dependență” de bani și interes, lucruri indispensabile pe moment.

Poate că toți suntem ipocriți la un moment, dar uneori Natalia bate toate recordurile. Nu spun asta pentru că aș avea ceva cu ea. Spun din acel punct de vedere dintr-o parte, format mai ales după ce numele celor cu adevărați implicați în furtul secolului nu mai sunt pronunțate nici la știri și nici în alte surse media controlate de PLDM.

Foto simbol

Distribuie acest articol
One Comment