Despre cum Vlad Filat i-o suge lui Mihai Ghimpu

IMG_2286.JPG

Președintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat, susține că o coaliție minoritară nu este cea mai fericită soluție, iar din acest motiv e nevoie de așezat la masa negocierilor și de instituit o majoritate parlamentară clară, informează Ziarul Național al lui Vlad Filat.

Probabil Filat se referă la ceea că trebuie de făcut o Alianță cu Partidul Liberal. În continuarea gândului său, liderul PLDM spune că trebuie de continuat parcursul european și de implementat reformele. Toate aceste declarații sunt făcute în ajunul vizitei premierului român Victor Ponta, care a amenințat că România se va implica activ și ferm dacă vor fi semne că Republica Moldova se abate de la parcursul european.

Declarațiile lui Filat sunt de fapt dovada că acum i-o suge activ pe a lui Mihai Ghimpu. În procesul negocierilor din toamnă-iarnă a stat cu piciorul în prag să nu fie admis PL-ul la putere, iar acum se pune în poză încearcă să redeschidă poarta și chiar face oferte politice în plină campanie electorală.

Probabil vorbele lui Filat sunt și o continuare a gândului peledemist de a se îndepărta de PCRM, anume acum când PLDM are cea mai mare nevoie de acest lucru. Am scris un articol la această temă, în care am explicat de ce Vlad Filat stârnește вонь cu Partidul Comuniștilor. Acum transmite, tot lui Voronin, că PLDM ar putea renunța la Alianța cu dânsul, pentru a crea o nouă entitate de guvernământ, cu un nou acord politic.

Să nu ne ducem prea departe, vedem că PL a refuzat expres oferta lui Vlad Filat. Valeriu Munteanu a sesizat lingușeala lui Filat și a informat deja că PLDM poate să facă coaliție clară doar cu PCRM, nu și cu Partidul Liberal. Iată răspunsul liberalilor: „Cu siguranță Vladimir Filat vorbește despre formalizarea coaliției PCRM-PLDM-PD, pentru că o alianță de guvernare cu Partidul Liberal va fi posibilă doar după ce va fi întors miliardul de euro furat și după ce va fi numit un Procuror General din UE…cum credeți Vladimir Vasilievici și Vladimir Gheorghevici vor accepta aceste solicitări legitime?”

Răspunsul rapid al liberalilor spune destul de clar că Filat trebuie să mai facă bătături la fălci. Se acordă acestui timp suplimentar pentru supt, până aduce miliardul și până acceptă Procuror general din UE. Este gata fostul premier să accepte condițiile impuse? Dacă da, atunci poate lăsa suzeta jos și se poate așeza la masa de negocieri chiar astăzi! Liberalii sunt pregătiți pentru discuții deschise, transparente, fără împărțiri de funcții, fără mofturi și fără de alte chestiuni din trecut.

Problema cea mai mare este dacă mai crede cineva în Iuda de Vlad Filat. Acesta nu mai este un politician de încredere. Este un trădător cu pecete în frunte, care se află acum în cădere liberă, fără răsuflare. El are nevoie acum de o alianță cu PL pentru a se ridica de jos, să arate că mai este european. În aceste condiții ar fi păcate ca cineva să-i întindă mâna. Ar fi mai bine să-l lase să moară politic cu suzeta în gură, decât să-l ridice pe picioare și să-l țină copăcel.

Eu cred că, odată ce a început căderea politică a unui partid, nimeni nu mai trebuie să pună umărul la revenirea acestuia pe scena mare a politicii moldovenești. Să-i fie țărâna ușoară și pomenirea sumbră, atâta doar!

Distribuie acest articol
One Comment