Despre cum lucrează Fabrica de ”Oameni ai Anului”

Ieri, în urma izbucnirii scandalului despre falsificarea voturilor pe vipmagazin.md (vezi mai jos), mi-am amintit despre o dispută din 2015 cu proprietarii acestei reviste. Atunci am scris despre cum Vlad Filat a procurat titlul de ”Omul Anului” cu 12000€, iar șefa VIP-lui a venit la ceremonie într-un BMW nou la preț de apartament cu mai multe odăi (vezi aici).

În acest an, dacă tot ajungem aproape de ziua votului final pe același site, nimic nu mă face să cred în rezultatele afișate acolo. Știu că ele sunt trucate cu doar câteva zile înainte de închiderea sesiunii de votare, iar tot SPAM-ul făcut de oamenii care vor să câștige voturi reale este în zadar. Mai mult, ceea ce nu mă face să cred în sinceritatea acestor concursuri este și destăinuirea responsabilului de la VIP despre cazul cu Filat, precum și recunoașterea acestuia că este mai mult apropiat PLDM-lui (am undeva screen-uri).

Astfel, după cum a fost de pe când Filat a început să împroaște cu bani în stânga și în dreapta pentru titluri, și în acest an situația nu pare să fie cu mult prea diferită, cu excepția schimbării comanditarilor cu portofele groase. După cum arată sondajul de pe siteul concursului, în acest an vor contribui cu generozitate Țopii stabiliți în Frankfurt, însă tot din aceeași sursă de bani din care contribuia și colegul lor de hoție Vlad Filat.

Dacă este să facem un filtru al intereselor Țopilor, avem următoarele categorii deja câștigate:

  1. afaceristul anului (sponsorul și partenerul protestelor): Alexandru Machedon, proprietarul StarNet, secretarul de campanie al lui Andrei Nastase, totodată partener media al emisiunilor Nataliei Morari;
  2. manageri de presă (mașinăria de manipulare): Octavian Gîțu, director JurnalTV, canalul Țopilor de manipulare a opiniei publice;
  3. emisiuni de dezbateri politice (spălarea cerebelului): Natalia Morari, moderator TV7, beneficiara a peste 8 milioane de la BEM via Platon, organizatoarea protestelor pro-Filat din 2009, iar în 2016 a fost pentru Nastase și Sandu;
  4. prezentator de știri (omul care îndrugă minciuni): Stela Bodiu, Jurnal TV;
  5. reporter TV (omul care montează minciunile): Nadia Bocan, JurnalTV
  6. emisiuni de divertisment (măscăricii media): Durbală și Cheianu, JurnalTV, cei mai mari măscărici media;
  7. formatori de opinie (mari analiști pro-Nastași și Maia); Vasile Botnaru de la EL, Igor Boțan (TV7 – Filat), Țîcu (JTV – Țopi).

Din câte puteți observa și singuri, în acest an titlurile vor merge în mare parte la oamenii Țopilor. Iată în așa fel sunt recunoscute în mod public eforturile oamenilor care au pus umărul la denigrarea Republicii Moldova pe plan intern și internațional, precum și la instaurarea lui Igor Dodon la putere. De menționat este faptul că din urmă vine cu viteză și Alexandru Cozer la categoria presa scrisă. El tot merită să urce pe scena VIP-urilor.

Apropo, în acest an nu există categoria Politicianul anului, deoarece Vlad Filat este la închisoare și nu are cine ridica trofeul.

Dragilor, iată așa lucrează fabrica de ”Oameni ai Anului”. Trebuie să înțelegeți că voturile de pe site sunt doar de frumusețe, iar adevărații câștigători sunt deciși la masa de negocieri, cu banii jos și fără impozite. Nu vă mai trudiți să acumulați recunoștință pe căi cinstite, pentru că Țopii au altă putere financiară de convingere. Ei trimit plicuri cu bani, nu SMS-uri!

Distribuie acest articol
One Comment