Despre bocitoarele lui Vlad Filat

Ieri și azi, după ce Vlad Filat a fost arestat, au dat năvală bocitoarele, toate luate parcă de la aceeași țâță, obișnuite până acum să se joace cu sfârcurile lui Filat, de unde mulgeau bani frumoși pentru existența lor.

Am văzut, rând pe rând, de la prezentatoare TV până la redactorii presei peledemiste, ochi roșii, semn că nu s-au putut opri de plâns de la auzul că sponsorul lor a fost băgat la răcoare, iar sursa de bani a fost închisă.

Prima, cea mai înflăcărată, a fost Natalia Morari, jurnalista „independentă”, despre care Ghimpu a spus clar că era în spatele evenimentelor din 7 aprilie 2009. Jurnalista s-a aprins pe întreaga zilei de ieri, iar astăzi nu a încetat să zvâcnească din când în când. Știm poziția ei anti-Plahotniuc, dar lovitura de ieri a dat-o pe spate, de ciudă că, deși a făcut propagandă până acum să ducă subiectele de la Vlad Filat, nu a reușit să-l apere pe partenerul prietenului său.

Ciorici, Darie și restul. Acești tineri, părinții știrilor difuzate prin intermediul portalurilor de știri, au uitat, în aceste două zile, de știri echidistante și corecte. Au băgat zeci de „întrebări” despre reținerea lui Filat, precum și ghionturi împotriva lui Vlad Plahotniuc. Probabil cei care au primit newsletterul de ieri au înțeles mai multe lucruri, care nu se văd imediat ce deschizi noul site de știri. Înțeleg durerea acestor băieți, au făcut afacere bună cu Filat din vânzarea UNIMEDIA, iar bunurile agonisite după aceasta sunt mai de preț ca orice, iar totul se datorează lui al lor Vlad. Îmi pare rău cu au redevenit, din jurnaliști buni și echidistanți, în slugi la curtea Împăratului Verde.

Ei bine, nu au stat fără batistuță la ochi nici bocitoarele din redacțiile ZN și UNI, surse media care au tratat cu lacrimi orice decizie luată împotriva șefului lor. Se tem că țâța nu va mai da lapte, iar lipsurile vor impune câteva remanieri…

Nu în ultimul timp, trebuie să menționez și bocitoarele de partid, cele cu mandate de deputat. Acestea, deși au urlat de durere în hohote, nu au spus nimic despre data când vor renunța la putere. Bocitoarele lui Filat au ales să plângă în poală, dar pe de altă parte să rămână la putere, cu mâna pe sursele de unde mâncau împreună cu șeful lor de partid.

Sunt tare interesante bocitoarele, fie ele din presa verde sau Parlament. Au ales să inunde Facebookul și presa de partid, în loc să se revolte pe faptele săvârșite de către sponsorul și șeful lor.

Partea cea mai interesantă este că tot aceste persoane au cerut până acum să se afle cine sunt hoții miliardului. Iată că l-au aflat pe unul din ei, dar nu le place.

Distribuie acest articol

One comment

  1. Foarte bine Filat arestat. Trecem peste faptul ca din punct de vedere procedural aceast arestare nu a fost facuta conform legislatie, eu am o alta intrebare-problema: cine il aresteaza pe Plahotniuc, Ghimpu, Dragutanu, Shor si altii cei care nemijlocit au luat si ei parte la furtul miliardului si se fac vinovati de situatia economico-sociala in care se afla Republica Moldova. Intrebare retorica de altfel deoarece atita timp cit sistemul juridic nu va fi depolitizat aceste arestari nu au sa aiba loc, avind invedere faptul ca sistemul judiciar este controlat de Plahotniuc. Despre asta vad ca “uiti” sa scrii.
    PS: Nu m-a impresionat deloc discursul lui Vlad Filat din plenul Parlamentului, dar nu pot accepta faptul faptul ca in loc se faca justitie la noi se practica doar rafuiala politica.

Comments are closed.