Deponenții BEM vor desecretizarea raportului Kroll

buget

Clienții Băncii de Economii, cei care au vărsat sute de mii de lei în conturile Băncii Statului, doresc foarte mult să facă cunoștință cu raportul Kroll, iar pentru aceasta ar trebuie de scos parafa Secret de pe acest document.

Cei care au făcut toate problemele la BEM, în perioada 2012-2014, țin cu dinții să nu fie desecretizarea raportul, căutând diferite motive, dar mascând totodată toată mascarada cu „intenții” oarbe de dezvăluire. Se pune pe spinarea unora faptul că agenția străină se cam teme să publice ceea ce au făcut.

De dimineață am scris articolul „Kroll se teme că Vlad Filat o să-i trimită langă Ioniță?”, iar acum, mă uit în urmă și constat că au început să fie mai guralivi anume cei despre care s-au tot dat informații pe surse că sunt implicați în cel mai mare furt din istoria Republicii Moldova. Implicarea fiecăruia, descrisă probabil destul de amănunțit în raportul Kroll, va ieși la iveală într-o bună zi. Dar, până atunci am trebuie să aflăm măcar principalul ordonator, precum și principalul beneficiar al tranzacțiilor de miliarde.

Deponenții BEM ar fi foarte fericiți dacă ar cunoaște la cine au mers economiile lor, adunate ani la rând și depuse la Banca Statului, în care au avut foarte multă încredere, chiar dacă s-au mai ars cu Statul după căderea URSS. Sper că nimeni din actualii hoți nu au interesul să rescrie istoria și să lase oamenii fără de bani. Acum nimeni nu mai are nevoie de Bonuri, precum nici de acțiuni. Economiile oamenilor, în special a celor bătrâni care au strâns bani pentru pomene, după cum s-au obișnuit pe la noi, trebuie întoarse în conturile băncii și în cele ale statului. Este criminal faptul că s-a ajuns ca banii să fie scoși din sistemul bancar în interesul unora, în detrimentul a mii de clienți ai BEM.

Clienții BEM nu pot accepta să fie furați la lumina zilei, iar în schimb să primească hârtii de valoare, ori chiar nimic. Fiecare a depus banii în coturi pentru a scoate în zilele negre, nu pentru a hrăni grupe criminale, organizate destul de bine și păzite de organele acestui Stat prădat.

Distribuie acest articol