Depolitizarea lui Mihai Ghimpu începe cu Moldsilva

Să mă ierte toți liberalii, însă de data aceasta partidul liberal o dă cu capul în Stejarul lui Ștefan cel Mare și cu capul în grajdurile zimbrilor de la Pădurea Domnească.

Până mai ieri Mihai Ghimpu trâmbița despre depolitizarea funcțiilor din stat, iar la urmă a venit cu o candidatură politică pentru Agenția Moldsilva, instituția care administrează copacii, animalele și arbuștii din pădurile Moldovei, inclusiv mersul la vânătoare de mistreți și alte animale.

După cum era și de așteptat, Verhovnîi Soviet al Partidului Liberal a luat decizia ca Ion Cebanu să fie propus pentru funcția de șef al Agenției. Schema de numirea a lui Ion pare ar fi în stilul lui Iosif Stalin. În zadar spunea liderul PL că Mihail Fiodorovici a murit odată cu URSS. El a rămas în viață, altfel nu avea cum să cunoaștem din timp că Ionel va fi schimbat de la tineret la păduri. ”Noi ne-am adunat, iar eu am hotărât”, cam în acest mod ar fi fost ședința la PL, privind selectarea candidaturii pentru postul proaspăt eliberat.

Anterior, Vlad Filat spunea că nu va accepta la șefia unei astfel de Agenții importante o persoană fără experiență. Sper ca premierul să mențină poziția. Or, Mihai Ghimpu astfel vrea să mai toarne gaz pe focul Aliansului și să meargă scandalul mai departe, deja cu o temă nouă. Așa Fiodorovici va spune că este atacat direct de PLDM, nu cum era până acum – prin PD, după cum susținea bătrânul jurist.

Întâlnirea cu Decebal și băile ”subacvale” au afectat grav gândurile liberalului Mihai Ghimpu, încât acesta se pare că a renunțat la depolitizarea funcțiilor în stat și la Schimbarea până la capăt, slogan preluat de Uniunea Socială din România în campania pentru alegerile din decembrie 2012.

Până una alta, potrivit Facebook: Moldsilva a decis câteva minute în urmă să renunțe la serviciul de presă și a dat foc planurilor pentru anul 2013 și 2014. Motivul este zvonul numirii în calitate de șef pe liberalul Ion Cebanu, persoană care nu a făcut nimic la Tineret, iar la Moldsilva se va ocupa tot de aceleași lucruri făcute la minister – Nimic. În același timp, Agenția Moldsilva a decis să amenajeze în ograda sediului central și la Pădurea Domnească câte un teren de joacă, pentru Ion Cebanu.

Nu cred că e nevoie să amintesc despre faptul că Mihai Ghimpu a declarat într-o intervenție că el va elibera de acum în colo permisele de vânătoare. Probabil va fi prin cumul la Moldsilva, în același timp simplu deputat în Parlamentul Moldovei. Ar trebui să-i amintim Dlui Ghimpu că puterea legislativă este aparte de cea executivă, iar funcția de parlamentar nu permite ocuparea și altor funcții (art. 3 Legea despre statutul deputatului în Parlament).

La fel, nu cred că este momentul și locul să numărăm pe degete ce a făcut Ion la Ministerul ”Tineretului” și ”Sportului”. Acesta a declarat pentru Jurnal TV ca la conducerea Moldsilva va pune în aplicate experiența de la Ministrul condus de el până zilele trecute. Deci confirmă bancul de pe Facebook, prin care se spune că Ion nu va face nimic.

Cu o așa atitudine față de Moldova și instituțiile ei… plecăm la fund cu totul.

Distribuie acest articol